avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis moped
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis moped

La multi si fericiti ani! Doresc sa stiu daca in Republica noastra Europeana Romania, legea este retroactiva?! Pe scurt: am obtinut permis de conducere pentru moped, adica tot ce are doua sau patru roti cu o capacitate de pana in 50cc. Adica pana la 49,99cc. In momentul obtineri DOVEZII fiindca asa are denumirea permisul de conducere pentru moped sau vehicule care se inscriu la primarie , am sustinut examen iar dovada permis este si cu foto si CNP. Intrebare De ce mai sunt obligat sa mai dau examen iar? Odata ce am obtinut permis valabil de conducere moped, de ce sa nu fie decat preschimbat sau inlcuit?Pe cale de consecinta inseamna ca suntem obligati sa mai sustinem incaodata examenele din liceu fiinca a fost modificata legea si metodologia de examinare???
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru-Mugur Ionescu , utilizator 14:20, 3 Ianuarie 2013
Un moped se poate conduce fara permis, numai cu o dovada de absolvire a unui curs de legislatie rutiera. Acest lucru nu mai este posibil...parca de la sf lui ianuarie 2012, urmand a fi introdusa obligativitatea conducerii pe baza unui permis de conducere. Intre paranteze fie spus dovada Dvs nu este permis.
Pentru obtinerea permisului de conducere trebuie sa urmati o scoala de soferi si sa dati un examen ( proba teoretica si proba practica) cu politia.
Va inteleg nemultumirea insa intrebarea este fara sens. In cazul descris de Dvs legea nu retroactiveaza.... va produce efecte numai pt viitor ;). Succes la scoala si examen.
totusi atat timp cat eu am comdus sute de km fara nici o abatere si numai mopede cu patru roti, care este logica unui nou examen? De ce sa nu fie preschimbate Dovezile? In ce tara europeana mai este posibila o asemenea aberatie ca toti inclusiv cei care poseda un act valabil recunoscut ca avand putere de Permis de conducere pentru anumite categorii de vehicule sa fie anulat iar cei care au beneficiat de el sa se trezeasca peste noapte ca nu isi mai pot exercita un drept castigat pe o lege anterioara doar ca asa vor unii? Da de acord ca cei care vor si subliniez vor sa obtina dreptul de a conduce mopede atat cu doua cat si cu patru roti sa dea un examen. In caz contrar daca nu se va intelege ca o lege isi creeaza efectele pentru viitor atunci sa mearga toti romanii care au obtinut o diploma de bacalaureat sa sustina incaodata examenele fiindca unii au dat doar trei sau patru probe! in loc de sapte sau cate mai sunt in noua lege a invatamantului.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moped emanuel1986 emanuel1986 Ce tip de permis ai nevoie pentru a putea conduce o masina cu motor de maxim 500 cmc, putere de circa 5 CP si viteza maxima de 45 km/h? Se pot conduce cu ... (vezi toată discuția)
Permis moto (cat a1, a), daca cel auto (b) este suspendat/anulat Bogdan M Bogdan M Buna ziua In luna Ianuarie anul curent, am fost implicat intr-un accident auto, in care un alt sofer a intrat in masina pe care o conduceam si in care ma ... (vezi toată discuția)
Permis preschimbare belgia mariusserdenciuc mariusserdenciuc Buna ziua, am dobandit dreptul de a conduce in Romania, in urma cu 3 ani am plecat in Belgia si conform cu legile belgiene am fost nevoit sa preschimb carnetul ... (vezi toată discuția)