avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate expirata - amenda neplatita poate ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate expirata - amenda neplatita poate duce la refuzul primirii actelor pentru reinnoire?

Buna ziua, peste aproximativ 2 saptamani imi expira Cartea de identitate. Doresc sa stiu daca este posibil si legal sa nu mi se acorde vreo adeverinta necesara reinnoirii acesteia de la primarie dat fiind faptul ca am 1 amenda de circulatie neachitata.

Cel mai recent răspuns: fify1 , utilizator 12:09, 3 Ianuarie 2013
eliberarea actelor de identitate nu este conditionata de plata taxelor sau amenzilor neachitate.
Corect ce spune cyan.

Pentru ca au mai fost cazuri in care din ordin al primarului s-a conditionat primirea actelor pentru CI de plata datoriilor catre administratia locala, aveti acest numar de telefon unde puteti suna ca sa sesizati abuzul: 021/413.56.49 (e telefonul pentru reclamatii si sesizari de la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date Bucuresti, care coordoneaza activitatea serviciilor publice comunitare de evidenta persoanelor).
multumesc pentru informatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinta primarie carte de identitate vrinceanu mariana vrinceanu mariana Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.Eu trebuia sa imi schimb buletinul de anul trecut.Nu pot sa il schim deoarece tatal meu nu are platit ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta schimbare carte identitate busuyoc busuyoc Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti daca exista vreo posibilitate sa primesc o adeverinta de la primarie pentru schimbare CI avand in vedere ca figurez cu ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare taxa carte de identitate directia economica cindeamihai cindeamihai buna ziua doresc sa stiu in baza carei legi directia economica(primarie) nu poate refuza plata taxei pt carte de identitate(buletin) pe motivul ca am ... (vezi toată discuția)