Ce parere aveti despre firmele de mediere si plasare a fortei de munca in strainatate ,care pretind taxa de inscriere 500 lei si taxa de mediere 800 de euro.Ce ar trebui sa verific in primul rand la aceste firme?este prima data cand apelez si vreau sa ma informez!va multumesc!
Pentru a preîntâmpina eventuale situaţii neplăcute şi pentru a evita firme ce nu respectă prevederile legale, în momentul în care decideţi să apelaţi la un agent de ocupare a forţei de muncă solicitaţi la ITM-ului în raza căruia îşi are sediul agentul, în baza prevederilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, informaţii cu privire la îndeplinirea obligaţiei de înregistrare, la activitatea de intermediere propriu-zisă desfăşurată şi informaţii despre firmele care nu mai desfăşoară activitatea de selecţie şi plasare forţă de muncă.
Va multumesc,freelis!As mai dori sa adaug ca le-am cerut certificatul de inregistrare (cuiul) si i-am verificat pe site-ul ministerului de finante si firma nu are probleme.Eu nu inteleg in ce consta si din ce consta taxa de mediere de 800 euro si daca aceasta taxa este legala.Pentru echivalentul din euro in lei pe care-i voi achita inainte sa plec, au zis ca primesc bon fiscal si factura.Cat de sigur pot sa fiu in asemenea cazuri,ca nu raman cu buza umflata?Va multumesc pentru timpul acordat!