avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare administrator in firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare administrator in firma

As dori niste raspunsuri la:
1.Firma (micro)are un singur angajat - director.
2.De unde rezulta ca el poate face angajari in firma?
3. Dca are acest drept poate angaja si administratorul (asociat unic) care de fapt are un contract de munca cu norma intreaga la o alta firma?

Multumesc!
Revin cu inca o intrebare:
Salarul care il primeste administratorul angajat in firma se cumuleaza cu cel de la functia de baza pentru calculul punctajului la pensie?
1. Care este intrebarea?
2. Din actul constitutiv si fisa postului
3. DA, cu conditia ca intregul timp de lucru cumulat al unei persoane sa nu depaseasca limita bunului simt (adica totalul orelor de munca sa nu fie 20, ca nu te crede nimeni)

Pentru salariul primit la fiecare loc de munca se plateste separat cotizatia de pensie, ce determina un anumit punctaj. Rezulta un total de puncte ce se va lua in calcul la stabilirea pensiei.
In actul constitutiv este mentionat numai asociatul unic, cu dreptul de a administra si reprezenta societatea; in acest caz trebuie modificat actul constitutiv sau trebuie incheiat un act aditional?
In mod normal, daca in actul constitutiv nu s-au facut precizari suficiente, acesta se completeaza cu legislatia in domeniu. Exista si anumite institutii, sau mai bine zis "reprezentanti" ai anumitor institutii care considera ca :"n-ai scris inseamna ca nu ai voie".
In ceea ce priveste angajarea, iarasi suntem la bunavointa reprezentantilor. Legea nu interzice angajarea asociatului unic in cadrul societatii sale, dar e foarte posibil ca inspectorii de munca sa nu inregistreze acest contract de munca. Cel mai indicat ar fi ca administratoru sa fie angajat de o persoana pe care anterior el a angajat-o in firma. E cam ciudat, dar asa se procedeaza practic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegarea atributii administrator catre asociat unic Frezia84 Frezia84 O intrebare va rog: daca un administratoru delega anumite atributii ale sale (prin procura speciala) catre unicul asociat din societate, administratorul mai ... (vezi toată discuția)
Compatibilitate administrator - lucrator gestionar - pensie anticipata h3rcky h3rcky Buna ziua, Sunt proprietarul unui magazin de haine second hand si as dori ca activitatea de vanzare in magazin sa fie desfasurata de o persoana care ... (vezi toată discuția)
Asociat-unic gazdatunde gazdatunde Buna ziua! Am o intrebare, un asociat-unic poate sa lucreze la firma, fara sa fie angajat? De la ITM au zis ca tebuie sa fie angajat cu contact de munca! Va ... (vezi toată discuția)