avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inreg la judecatorie a unei asoc. de propr. infintata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inreg la judecatorie a unei asoc. de propr. infintata dupa legea din 1998

In dec. 1998 ne-am infintat asoc de proprietari dupa legea in vigoare la acea data, care specifica ,ca, asoc de propr. capata personalitate juridica la data inregistrari la adm. financiare. La acea data am depus statutul la adm.fin. si am capatat (formularul) certificatul de inregistrare fiscala , cu numar de inreg fiscala.... Ulterior a aparut legea 359 / 2004 care obliga soc comerciale (art. 2)sa-si preschimbe certificatul fiscal, de asoc de proprietari nu am gasit nicaieri ca este obligat. Acum a trebuit sa-mi reinoiesc un contract . Furnizorul respectiv ma trimite la judecatorie sa inreg asoc in reg. asoc. ca altfel nu sunt pers. juridica. Ce prevederi legale (ce art din legi ) ma obliga sa ma inregistrez astfel si sa am alt formular de CIF. Solicit aceasta deoarece e posibil sa primim si o amenda. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:09, 8 Ianuarie 2013
In situatia in care in 1998 a fost infiintata entitate juridica=asociatie de locatari in baza legii nr 114/1996 care detine certificat inregistrare fiscala,datele de identificare ale asociatiei raman valabile si in situatia in care asociatia solicita alinierea la modificarile legislative respectiv legea nr 230/2007 referitor la infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Eu consider ca este normal sa fiu recunoscut ca pers juridica. Intrebarea este daca sunt obligat sa ma ireg la reg asoc si daca exista vre-un art din vreo lege care ma amendeaza.Adevarul este ca eu nu doresc sa merg la judecatorie sau sa-mi schimb cert fiscal.
1-Asociatia de proprietari este confirmata drept persoana juridica in baza incheierii judecatorului delegat desemnat la organul financiar de catre presedintele judecatoriei in a carei circumscriptie teritoriala se afla cladirea
2-Pentru alinierea la norma in vigoare L nr 230/2007 nu este necesara prezenta la judecatorie ci strict solicitare la judecatorul delegat desemnat la organul fiscal responsabil
georgeiuly a scris:
Intrebarea este daca sunt obligat sa ma ireg la reg asoc...

Nu exista nici un "reg.asoc." asa cum spuneti dumneavoastra unde sa fie obligate asociatiile de proprietari sa se inregistreze.
Dar, avand in vedere ca acum este in vigoare legea 230/2007, toate asociatiile de proprietari, trebuie sa functioneze conform acestei legi indiferent ca au fost infiintate inainte sau dupa intrarea in vigoare a acestei legi.
Pentru ca asociatia dumneavoastra sa functioneze conform legislatiei actuale, trebuie sa modificati statutul asociatiei pentru ca cel pe care-l aveti nu corespunde cu legea 230/2007.
Verificati si va convingeti!
Asa ca demarati actiunea de modificare a statutului (faceti unul nou) si va prezentati la judecatorul delegat cu noul statut, proces verbal al adunarii generale, tabele semnate...
Nu va costa nimic, dar aveti ceva de munca.
Judecatorul delegat o sa va elibereze o incheiere care are valoare de act de infiintare a asociatiei dumneavoastra. Apoi megeti la Finantele publice cu acest act si-acolo probabil ca ramaneti cu acelasi cod fiscal ce-l aveti acum (ca numar) dar va elibereaza un formular valabil in aceasta epoca pentru ca cel vechi iar nu mai corespunde.

Daca la momentul 1998 nu v-ati adresat DITL, care tot ea se ocupa, ca si acum, de inregistrarea la judecatorie, nu prea aveti personalitate juridica. Furnizoul are dreptate.
Dar cine a facut demersuri in 1998 probabil ca a procedat si la anuntarea autoritatilor competente.
Daca nu v/a trebui sa faceti dumneavoastra aceste demersuri, cum scrie la lege.
Veti avea ceva de munca.
Domnul Adrian Tot are dreptate in parte.

Alte discuții în legătură

Pentru o asociatie de proprietarii infiintata dupa hg400/2003, trebuiesc schimbate toate actele dupa legea 230/2007? goby goby buna ziua, Sunt presedinte de condominiu si doresc sa lamuresc urmatoarele: -Asociatia de proprietari, pe care o reprezint, s-a infiintat in anul 2006, dupa ... (vezi toată discuția)
Lipsa hotarare judecãtoreascã infiintare asociatie, consecinte maria_bucheru maria_bucheru suntem o asociaţie de proprietari înfiinţată în 1999 în baza anexei 2 din legea nr. 114 din 1996, deci fără încheiere judecătorească. ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari andreiiosifd andreiiosifd O asociatie a fost infiintata pe legea 114/1996, conform conditiilor respectivei legii. A depus actele pentru ANAF, insa nu a obtinut o hotarare ... (vezi toată discuția)