avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lipsa hotarare judecãtoreascã infiintare asociatie, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lipsa hotarare judecãtoreascã infiintare asociatie, consecinte

suntem o asociaţie de proprietari înfiinţată în 1999 în baza anexei 2 din legea nr. 114 din 1996, deci fără încheiere judecătorească. până anul acesta , la schimbarea în termeni legali a conducerii acesteia, asaociaţia a avut relaţii normale cu băncile. după schimbare, preşedintele şi administratorul nu pot obţine drept de semnătură pt. că asociaţia nu are încheiere judecătorească. la toate demersurile către primărie primim acelaşi răspuns "trebuie să îndepliniţi procedura prevăzută de legea 230 din 2007", dar fără explicaţii la întrebările noastre. bun, dacă noi ne reânfiinţăm ca asociaţie nouă ce se întâmplă cu asociaţia veche? ne referim la contractele cu furnizorii, conturile asociaţiei, contractele cu terţi, CUI, ....
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:57, 17 Mai 2014
Pai va constituiti in asociatie de proprietari, prin transformarea celei de locatari, conform legii 230 si apoi refaceti contractele cu furnizorii. Megeti cu hotararea noua, CIF-ul obtinut / reconfirmat in noul format de la ANAF si ce documente va mai cer furnizorii si gata.
Trebuie sa reluati procesul de infiintare a asociatiei, in baza legii 230/2007. La judecatorie nu va accepta documentele din 1999.
Corect.
Faceti adunare generala si luati hotararea de infiintare a asociatiei de proprietari chiar daca si asta pe care o aveti acum este tot asociatie de proprietari.
Pregatiti dosarul cu toate piesele solicitate de judecatorul delegat: proces verbal adunare generala, statut nou, acord de asociere, copii ale actelor de proprietate, cererea de infiintare si acordare a personalitatii juridice, declaratia presedintelui ales, tabele nominale pe fiecare scara de bloc separat, acordul sau avizul fiecarui furnizor s.a..m.d.
Gasiti lista cu piesele necesare afisata la judecatorul delegat.
Aveti avantajul ca acum functionati si aveti contracte cu furnizorii. Acestia va cunosc si va elibereaza acordul lor urmand ca dupa obtinerea incheierii judecatoresti sa reinnoiti contractele fara dificultati mari.
Daca aveti cod fiscal este posibil sa ramaneti in continuare cu acelasi daca mergeti la finante cu incheirea judecatoreasca si aratati acolo ca sunteti aceeasi asociatie dar in baza legislatiei actuale...
Problema este banca.Asociatia este infiintata conform legii din perioada respectiva.1.Banca cum a deschis contul daca asociatia daca nu era infiintata legal.Aveti sold la ei.Daca nu mutativa la alta banca.
macoveiv a scris:
Banca cum a deschis contul daca asociatia daca nu era infiintata legal.

Asociatia de proprietari este si a fost infiintata legal dar prin 1999 a fost o perioada scurta in care se infiintau asociatii de proprietari fara a fi necesara o incheiere judecatoreasca.
S-a mai discutat aceasta problema de cateva ori pe acest forum.
Dar, odata cu intrarea in vigoare a legii 230/2007 fiecare asociatie de proprietari existenta atunci (infiintata conf. legislatiei anterioare) trebuia sa-si modifice statutul conform noii legi deoarece acesta nu mai era in concordanta cu legea.
Asociatia ce este acum in discutie putea sa faca acest lucru din 2007 pana acum si nu avea aceste probleme. Cei ce nu s-au adapatat legii 230/2007 iata ca pot avea probleme cu banca, dar pot avea probleme cu orice furnizor, nu pot accesa un program de reabilitare termica subventionat, au probleme in justitie atunci cand actioneaza un restantier in judecata s.a.m.d.
Asa ca solutia legala este adaptarea la legea 230/2007. Presedintele actual sa mearga la judecatorul delegat cu actele pe care le are si sa-i explice situatia. Judecatorul poate sa-l indrume sa intocmeasca o documentatie de modificare a statultului actualei asociatii ori o documentatie de infiintarea a unei noi asociatii.
Noi in 2009 am facut doar modificarea statutului: am stabilit alt sediu, alta denumire a asociatiei, am refacuta tot continutul statutului practic redactand un nou statut...) iar judecatorul delegat dupa cateva termene in care am tot completat dosarele cu ce ni se solicita, am obtinut mult invocata "incheiere judecatoreasca" cu numar, data...
In 2014, unindu-ne cu asociatia de alaturi, dupa mai bine de un an de munca, acelasi judecator delegat, ne-a indrumat sa constituim alta asociatie. La fel dosare...
Atat in 2009 cat si in 2014 la finante am ramas cu acelasi cod fiscal, am reinoit treptat contractele cu furnizorii, cu bancile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere incheiere judecatoreasca lido lido Suntem o asociatie de propietari infiintata in anul 1999 si avem CUI . Pentru dosarul de reabilitare termica ,primaria6 ne solicita sa facem alt dosar de ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari andreiiosifd andreiiosifd O asociatie a fost infiintata pe legea 114/1996, conform conditiilor respectivei legii. A depus actele pentru ANAF, insa nu a obtinut o hotarare ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie de proprietari - hotarare judecatoreasca nicuspring nicuspring Buna seara, Suntem intr-o situatie in care va cerem sprijin in rezolvarea ei. Despre ce este vorba? Asociatia noastra de proprietari a fost infiintata in ... (vezi toată discuția)