macoveiv a scris:
Banca cum a deschis contul daca asociatia daca nu era infiintata legal.
Asociatia de proprietari este si a fost infiintata legal dar prin 1999 a fost o perioada scurta in care se infiintau asociatii de proprietari fara a fi necesara o incheiere judecatoreasca.
S-a mai discutat aceasta problema de cateva ori pe acest forum.
Dar, odata cu intrarea in vigoare a legii 230/2007 fiecare asociatie de proprietari existenta atunci (infiintata conf. legislatiei anterioare) trebuia sa-si modifice statutul conform noii legi deoarece acesta nu mai era in concordanta cu legea.
Asociatia ce este acum in discutie putea sa faca acest lucru din 2007 pana acum si nu avea aceste probleme. Cei ce nu s-au adapatat legii 230/2007 iata ca pot avea probleme cu banca, dar pot avea probleme cu orice furnizor, nu pot accesa un program de reabilitare termica subventionat, au probleme in justitie atunci cand actioneaza un restantier in judecata s.a.m.d.
Asa ca solutia legala este adaptarea la legea 230/2007. Presedintele actual sa mearga la judecatorul delegat cu actele pe care le are si sa-i explice situatia. Judecatorul poate sa-l indrume sa intocmeasca o documentatie de modificare a statultului actualei asociatii ori o documentatie de infiintarea a unei noi asociatii.
Noi in 2009 am facut doar modificarea statutului: am stabilit alt sediu, alta denumire a asociatiei, am refacuta tot continutul statutului practic redactand un nou statut...) iar judecatorul delegat dupa cateva termene in care am tot completat dosarele cu ce ni se solicita, am obtinut mult invocata "incheiere judecatoreasca" cu numar, data...
In 2014, unindu-ne cu asociatia de alaturi, dupa mai bine de un an de munca, acelasi judecator delegat, ne-a indrumat sa constituim alta asociatie. La fel dosare...
Atat in 2009 cat si in 2014 la finante am ramas cu acelasi cod fiscal, am reinoit treptat contractele cu furnizorii, cu bancile...