avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna seara,am o nelamurire cu referire la indemnizatie.
Am o fetita de un an,nu primesc decat alocatia,sotul meu lucreaza si are salriul minim pe economie si dorim sa mai facem un copil.Intrebarea mea este poate lua sotul indemnizatia de cresterea celui de al doilea copil, ce vechime este necesara pentru indemnizatie si ce valoare va avea indemnizatia?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2013
myryam, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:36, 28 Mai 2021
1. Sotul poate beneficia de indemnizatie pentru CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului are venituri din salarii (nu conteaza cuantumul salariului).

2. Indemnizatia pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului dar nu poate fi mai mica de 600 lei lunar.

3. - Dar daca dvs. nu lucrati si puteti sta acasa cu copiii atunci sotul dvs. poate beneficia direct de stimulentul de insertie de 500 lei lunar, pana va implini copilul 2 ani, fara sa mai intre in CCC.
- Adica va primi salariu pentru munca depusa si va mai primi, de la stat, inca 500 lei lunar.
Adica va primii indemnizatia de crestere ,plus stimulentul,plus salariul?
1. Nu va mai primi indemnizatia pentru CCC.

2. Va primi salariul si stimulentul de insertie de 500 lei lunar, asa cum am scris mai sus.
În cazul meu la 6 luni am revenit la munca din CCC, primesc 1500 RON de la stat plus alocația?
6 luni de cand ?

Alte discuții în legătură

Modificarea legii privind acordarea stimulentului de inserție corina1205 corina1205 Bună ziua! Noua lege privind acordarea stimulentului de inserție, in valoare de 1500 Ron/ 650 Ron după caz, se aplică și celor care deja beneficiază de ... (vezi toată discuția)
Dosar indemnizatie crestere copil respins florentinamar florentinamar Buna seara! Este legal sa se respinga dosarul pt indemnizatie crestere copil , depus de mama,pe motivul ca dosarul de alocatie este despus in alt judet si ca ... (vezi toată discuția)
La un contract de 4 ore pe o perioada nedeterminata,voi beneficia de indemnizatie? mihasava35 mihasava35 Buna ziua...Am terminat de curand concediul de crestere a copilului...Ptr ca abia l-am dat pe cel mic la cresa,o perioada,m-am reintors la munca,insa numai ptr ... (vezi toată discuția)