avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... La un contract de 4 ore pe o perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

La un contract de 4 ore pe o perioada nedeterminata,voi beneficia de indemnizatie?

Buna ziua...Am terminat de curand concediul de crestere a copilului...Ptr ca abia l-am dat pe cel mic la cresa,o perioada,m-am reintors la munca,insa numai ptr un program de 4 ore..Vroiam sa stiu daca aceasta decizie,ma va afecta in viitor,adica daca voi ramane din nou insarcinata,voi mai beneficia sau nu de indemnizatia de 600 lei...????
Multumesc ptr raspunsuri
Cel mai recent răspuns: androidu , utilizator 15:52, 14 Septembrie 2014
Puteti fi linistita, veti beneficia.
Veti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca aveti venituri din salariu indiferent de programul de lucru (cu 8 ore pe zi su mai putine) sau de cuantumul salariului (indemnizatia nu poate fi mai mica de 600 lei pe luna).
In afar de astia 600 lei mai primeste alti bani ? Parca mai e si indemnizatia copilului ?
In afara de indemnizatia pentru copil , va mai primi si alocatia de stat pentru acesta, astfel :
- 200 lei pana la varsta de 2ani

- 42 de lei de la 2 ani si pana la implinirea varstei de 18 ani.

Art. 3 din Legea 61/1993Ș
(1) Cuantumul alocatiei de stat pentru copii se stabileste in raport cu indicatorul social de referinta, denumit in continuare ISR, dupa cum urmeaza:
a) 0,4 ISR pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani (sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap);
b) 0,084 ISR pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani, precum si pentru tinerii prevazuti la art. 1 alin. (3);

c) 0,168 ISR pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 ani si 18 ani, in cazul copilului cu handicap, conform prevederilor art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Titular al dreptului la alocatia de stat pentru copii este copilul.
(3) Alocatia de stat pentru copii prevazuta la alin. (1) lit. a) se cumuleaza cu indemnizatia lunara, stimulentul lunar sau stimulentul de insertie, prevazute in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

Indicatorul social de referinta are in prezent valoarea de 500 lei
Bravo , multumiri dragilor =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia pentru copiii pana la 2 ani alexandraBudur alexandraBudur buna ziua. alocatia se plateste pana cand implineste copilul 2 ani,indiferent daca am optat pentru concediul de crestere al copilului pana la 1 an sau 2? (vezi toată discuția)
Sotul poate intra in concediu de crestere a copilului? Corina271 Corina271 In legatura cu intrebarea care am postato acum 1 zi daca sotul poate intra in concediu de crestere a copilului,mi-ati raspuns ca poate,iar eu vam specificat ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil cu handicap delena83 delena83 Pana la ce varsta a copilului se primeste alocatia de 200 lei si pana la ce varsta a copilului se primeste indemnizatia de catre mama daca copilul are ... (vezi toată discuția)