avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu in termenii unui contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu in termenii unui contract de inchiriere

Buna ziua,

o problema legata de marirea abuziva, gen "la mica intelegere", a totalului unei chirii. Pe scurt: am inchiriat o casa, undeva langa Oradea - 3 camere, 200 eur/luna. Chilipir, am zis. Curat, linistit, samd. Posed animale de COMPANIE - scriu cu majuscule, deoarece doresc a se-ntelege ca nu-s animale de cotet gen gaste, curcani ori porci (mai rau) - adeca patru catei si doua pisici. In momentul semnarii contractului, ca si in anuntul care m-a facut sa ma interesez de acea oferta, nici vorba de animale. Proprietara are ea insasi un catel, talie mijlocie. Acum vine problema: chiria fiind de 200 eur, proprietarei i s-a nazarit ca doreste dublu, plus fara caini in casa (fiind gata sa le-amenajeze locuinta intr-un garajcare initial costa doar 50 eur in plus, dar care e cumva pe trei sferturi ocupat de coceni si alte lucruri d-ale domniei-sale - desi se aratase dornica sa-l inchirieze in totalitate, inteleg ca nu-i prea clara treaba) si fara pisici, neplacandu-i deloc aceste animale. Spunea ca mai refuzase N familii care aveau catei si pisici, deoarece miroseau atat casa cat si locatarii. Problema mea este, cum si firesc ar fi sa fie, dublarea pretului "pe motiv ca avem animale", desi in actul de inchiriere, facut prin agentie imobiliara, scrie clar 200. Nemultumindu-se insa cu atat, domnia-sa mai doreste sa mareasca cu putin chiria, socotind ca nu-i ies cheltuielile cu dezinfectarea. Precizez aici ca ai mei caini sunt dulai de rasa care nu au treaba cu tavalitul prin glod, cu parul beton, samd. Obisnuiti in casa de bebelusi, asadar.
Pe langa aceasta, nu avem voie sa inlocuim nimic in casa, chit ca mobila pica sau altceva se dezmembreaza; n-as exagera spunand ca s-ar supara (vorba ei) afland ca am inlocuit un bec sau schimbat covorasul din baie. Acum, ma rog, fiecare cu piticii sai pe creier. Dar aici ii cam prea de tot. Alta faza care intrece masura: nu ni s-au dat cheile la incheierea contractului, numai peste o luna, desi am platit pesin - vasazica o luna a fost platita degeaba.
Astfel ca, va-ntreb: am o sansa sa rup contractul si s-o tai de la nebuni, desi nu voi fi locuit acolo decat doua luni, contractul fiind incheiat pe un an de zile ? Am vreo sansa sa fiu dat in judecata, ori amenintat cu asta ? Nu ca mi-ar pasa, mai degraba ar trebui sa-i pese proprietarei - dupa mintea mea.

Judecati si voi, cinstiti cititori, si dezlegati-mi cimilitura asta. Eu unul am gasit solutia: ruperea contractului fara anuntare si gasirea a ceva mai, sa zicem, normal.
Cel mai recent răspuns: Alin Eduard , utilizator 15:41, 6 Ianuarie 2013
Daca ,pretentiile locatorului le apreciati nejustificate in raport de conditiile concrete,daca clauzele de reziliere va sunt favorabile,purcedeti la reziliere contract si cautare alta locatie care sa satisfaca necesitatile si pretentiile dvs
Mersi ! Aplauze ! Pretentii mari nu am, numai ca persoana este maniaca din cale-afara, iar pretul pe masura, altul decat cel indicat in contract. Suparandu-se foarte pentru ca am "mintit", nespunand nimic nici despre caini nici despre pisici - nefiind intrebat, si vazand ca are un dulau, m-am gandit, oarecum logic, ca nu reprezinta defel o problema - doreste nu doar sa dubleze, ci sa mai si mareasca chiria initiala. Am platit deja pretul convenit pe asta luna, adica 200 eur, "promitand" sa dau inca pe-atat undeva pe la sfarsit de luna. Promisiunile fiind ceea ce sunt, adica promisiuni, eu nu le voi tine din parte-mi, conditiile fiind prea stricte, gen stalag. Ma gandesc ca nu ar avea nici un temei sa actioneze in justitie, avand in vedere ca pastreaza si garantia, dar si chiria pe luna in care nu a locuit nimeni acolo, refuzand sa dea cheile semnatarului contractului. Ne cam da bataie de cap situatia. Insa ar trebui sa-i dea si dumneaei: unde scrie, in lege, ca poti dubla/tripla/mari chiria daca te superi pe chirias fiindca ti-a "mintit" in legatura cu animalele de companie si exista riscul sa-ti depuna cateva fire de par pe covorul "persan" (eu as zice "pe dracu") - covor pe care oricum il curati ?
Un proprietar care-ti impune nu numai sa-ti tii cainii inchisi 24/24 in bezna unui garaj (nici macar integral pus la dispozitie), dar sa si ii iei cu tine (memento: atat ei cat si pisica), oriunde te-ai duce, ca niste bibelouri - dar ne mai si roaga insistent sa nu ne apropiem prea mult de ei, pentru a "nu le duce mirosul in casa", un astfel de proprietar are justificata prin actul contractului oricare din aceste pretentii ?
"Clauze de reziliere favorabile" - nu prea inteleg ce va sa zica aceasta, in conditiile in care inchiriezi si nu esti lasat sa traiesti normal. Nu am adus cerberi sau varani, ci catei si matze, in numar acceptabil. Nu sunt insa acceptabile conditiile puse de dumneaei, ulterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini murdari mihaidavid mihaidavid buna ziua!! am o problema.. stau la parter iar vecinii din fata noastra au strans in spatele blocului la 6-7 m de bucatarii 5 caini care miros ingrozitor si ... (vezi toată discuția)
E normal sa trec la intretinere cainele? gabriella_2912 gabriella_2912 Este vb de asociatie de locatari. Ieri la sedinta s-a hotarat ca ptr fiecare animal din casa sa platim cate o taxa de 5 lei. Este normal \"? unde se duc banii ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? Mirela_I Mirela_I Locuiesc la parterul unui bloc si in fiecare zi ma trezesc in fata usi cu urina de caine.Am vorbit cu vecinii care au caine dar fara un rezultat pozitiv,am ... (vezi toată discuția)