avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cum pot sa deschid un cabinet de kinetoterapie?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cum pot sa deschid un cabinet de kinetoterapie?

Am terminat facultatea si master de kinetoterapeut-ANEFS Bucuresti, am drept de libera practica, am 4 ani experienta la o policlinica unde am lucrat cu contract de munca. Doresc sa deschid un cabinet medical CIM sau un SRL. Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac? Legea este stufoasa si am inteles ca fara un doctor nu pot sa deschid nimic.
VA MULTUMESC, La multi ani
Doina
Cel mai recent răspuns: Cornelia67 , utilizator 09:31, 7 Martie 2013
In primul rand trebuie sa obtineti Avizul de libera practica de la Directia Sanitara si dupa aceea puteti infiinta un PFA, daca doriti.
Pentru a obtine Avizul de libera practica, depuneti urmatoarea cerere, insotita de documentele mentionate mai jos:

Domnule Director,

Subsemnatul(a)…………………………………………………nascut(a) la data de ……………….,cu domiciliu stabil in localitatea…………………………………… str……………………………………….., nr……, bl……., sc…… ap…… sector…/ judet………….telefon………………………………absolvent..….………………………. al ………………………………………,cu diploma seria ………………….confirmat specialist/principal prin OMS nr. ……./…………..,cu grad stiintific ............................., doctorand…….., doctorat …………. angajat (a) la …………………………….….……va rog a-mi elibera Autorizatia de Libera Practica.

Data: Semnatura:

Anexez alaturat:
1.Diploma de studii - copie legalizata si original (nu ramane la dosar)
2.Diploma de master – copie legalizata si original (nu ramane la dosar)
3.Adeverinta de confirmare in specialitate/ grad principal/specialist; titlul de doctor; alte grade stiintifice - copie
4.Autorizatia de libera practica veche – original (daca este cazul)
5.Documente din care sa reiasa specialitatea si vechimea in specialitate : adeverinta de la locul de munca in original; contract prestari servicii, cartea de munca –copie
6. Act de identitate BI/CI - copie
7.Certificat de casatorie/divort- copie
8.Certificat de sanatate (tip A5) - original valabil 2 luni
9.Certificat cazier judiciar –original valabil 6 luni

Solicitati de asemenea sa vi se comunice in scris, raspunsul (in termen de 30 de zile), in cazul in care nu va elibereaza avizul pentru ca sa puteti sesiza forul ierarhic superior (Ministerul Sanatatii) si apoi sa mergeti in Instanta...nu cred ca va fi cazul, deoarece au mai invatat ceva legislatie referitoare la medicina sportiva si cei de la Directia de sanatate.


Cititi va rog si link-ul urmator:
www.avocatnet.ro/content/for...
Buna ziua!
Va rog sa ma indrumati si pe mine catre pasii necesari recunoasterii profesiunii de fiziokinetoterapeut.
Am promovat examenul de licenta in cadrul Facultatii de Moase si Asistenta Medicala, program de studii Balneofiziokinetoterapie si recuperare medicala(3 ani, 2009-2012), Universitatea de Medicina si Farmacie Craiova si am primit o adeverinta care atesta acest lucru.
Am intampinat probleme cu incadrarea profesiunii conform C.O.R.
Cu respect va rog sa-mi raspundeti unde se incadreaza profesiunea mea si carei autoritati trebuie sa ma adresez pentru obtinerea Autorizatiei de Libera Practica.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerecunoasterea statutului de fiziokinetoterapeut!! hasty4you hasty4you Buna ziua! Apelez la cunoastintele dumneavoastra, deoarece ma confrunt cu o grava problema. Am terminat Facultatea de Moase si Asistenta Medicala, ... (vezi toată discuția)
Refuzarea primirii unui dosar la concurs pentru post cristinapavel01 cristinapavel01 Buna seara! Sunt kinetoterapeut cu master in bioingineria reabilitarii, am terminat facultatea de sport, specializarea kinetoterapie si motricitate speciala, ... (vezi toată discuția)
Înființare comunitate de balneofiziokinetoterapeuți AndraCh AndraCh Bună seara. Am și eu o rugăminte la voi cei care mă puteți ajuta cu câteva îndrumări. Fac parte dintre absolvenții de ... (vezi toată discuția)