avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii obligatii angajator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

obligatii angajator

ce are de plata un angajator pt o salariata care intra in concediu maternal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:09, 7 Ianuarie 2013
Se plateste :
Contributia de asigurari sociale
- contributia individuala si a angajatorului se datoreaza asupra bazei de calcul reprezentata
de 35% din salariul de baza mediu brut pe tara x nr. de zile lucratoare din concediu medical -
296 ind.11 Cod fiscal, pct. 7 din normele metodologice date in aplicarea art. 296 ind.4

Contributia pentru accidente de munca si boli profesionale
- se datoreaza asupra bazei de calcul reprezentata de salariu minim brut pe tara garantat in
plata corespunzator numarului de zile lucratoare din concediu medical art. 296 ind.5 alin. (5) din Codul fiscal, pct. 15 din normele metodologice date in aplicarea art. 296 ind.5 C.fisc.

Nu se datoreaza contributia de asigurari sociale de sanatate (art. 296 ind.16 lit. b) Cod fiscal), contributia de asigurari pentru somaj (art. 296 ind.16 lit. c) pct. c1, Cod fiscal), contributia pentru concedii si indemnizatii (art. 296 ind.17 alin. (2) Cod fiscal) contributia la Fondul de garantare a creantelor salariale (art. 296 ind.16 lit.f) Cod fiscal)
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare salarii compensatorii hajnyci hajnyci Buna ziua! Mi se va desfiinta postul si voi primi salarii compensatorii brute (asa scrie in act adtional). Se platesc si pentru aceste salarii contributiile ... (vezi toată discuția)
Impozitare salarii compensatorii emilia19p emilia19p Buna! am lucrat la Posta Romana si recent am fost disponibilizata primind o decizie prin care imi vor fi date salarii compensatorii.... de atunci se tot aud ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii acordate la un an de la concediere Viela Viela În luna octombrie 2012 am fost concediată și nu mi s-au acordat la plecare salarii compensatorii. Am câștigat în instanță acordarea ... (vezi toată discuția)