avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva la incasare

Buna , va rog sa imi explicati si mie cum este cu tva-ul asta . Se spunea ca ajuta firmele dar eu nu o vad asa . Eu ca magazin endetail sunt penultima veriga (ultima fiind clientul). Eu am inteles asa ,, cumpar marfa si platesc tva diferenta de la marfa cumparata cu cea platita in luna respectiva . Dar ce ajutor este asta ca eu trebuie sa cumpar mezeluri , lactate, paine , fructe si raman cu facturi neachitate in 30 a lunii.
Depinde daca cumpar marfa de la furnizori mici sau mari? Daca puteti sa imi explicati mai ,,, babeste,, :)))
Cel mai recent răspuns: atamax , utilizator 17:42, 7 Ianuarie 2013
nu e niciun ajutor. e o mare pacaleala pentru mai toate firmele... 475.000...

...firmele de comert cu amanuntul (en detail) vor avea tva-ul exigibil la vanzare iar cel aferent cumpararilor de-abia la plata facturii, indiferent de furnizor.
... una peste alta, vor avea tva mai mult de plata!... adica, o mare tzeapa!:))

Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2013
ContSters257414, utilizator
m-am bucurat ca am tarat firma asa cum am putut cand a fost forfetar , am scapat de forfetar dar acum cred ca in 2013 nu mai scapam de faliment , parerea mea cred ca vor sa ne inchida pe toti ,,,, drac sa o ia de viata
Buna seara,

Cand s-a vorbit ptr prima oara de tva-ul la incasare, altul s-a vrut sa fie acest concept. Si pana la urma, acesta, intr-o varianta corecta de aplicare - platesti cand incasezi si deduci cand platesti - era o gura de aer ptr contribuabili. Numai ca cineva a vrut sa incurce mai mult acest sistem si s-a ajuns unde s-a ajuns. E posibil ca si acest sistem sa nu tina prea mult, asa cum nici impozitul forfetar nu a avut viata lunga, dar a facut multe victime.

Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2013
jade_0923, utilizator
stati asa, ca n-ati(am) scapat (de forfetar)... e pe teava...

www.avocatnet.ro/content/for...


Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2013
ContSters257414, utilizator
este vreo diferenta daca luam marfa de la firme care sunt inscrise in ,, tva la incasare,, si firme care nu apar in acest registru? Deduc tva la fel cand achit factura??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la incasare frezii frezii Buna ziua,am un srl care a intrat fortat la tva la incasare,fortat la impozit pe venit(sub 65000),mai precis un magazin mic cu amanuntul.Nu emit facturi,doar ... (vezi toată discuția)
Furnizorul nu aplica tva la incasare carmenbn carmenbn Am cumparat marfa de la un furnizor care nu figurează in Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare.Cum inregistrez factura de ... (vezi toată discuția)
Cand se deduce tva-ul daca furnizorul nu este inregistrat in sistem? alina.energygas alina.energygas Buna seara, se achizitioneaza marfa cu plata la 60 zile de la un furnizor care a depasit plafonul si deci nu s-a inreg in sistem intrebare: cand se deduce ... (vezi toată discuția)