avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma

Vreau sa deschid o firma de transport care sa cuprinda 2 angajati (tatal meu si mama mea) si eu sa fiu administrator ,Srl este cea mai buna varianta?Cum trebuie sa procedez,am nevoie de un avocat? .
Cel mai recent răspuns: ovis2006 , utilizator 23:00, 6 Ianuarie 2013
Neaparat doriti SRL? Pentru ca doriti sa lucrati alaturi de parinti puteti infiinta o Intreprindere familiala. Indiferent de situatie puteti sa va descurcati si singur facand in primul rand un drum la registrul comertului, au birou de informare initiala, unde va pun un "fluturas" la dispozitie cu actele necesare, formularele de completat, si niste minime indicatii.
Vreau sa cumpar o dubita pana in 3.5 tone si vreau sa aduc din Germania electrocasnice si mai multe lucru pe care le cumpar cu bani jos de la privat sau persoane fizice .Vreau sa le aduc in tara si sa le vind sau sa le tin pentru mine .Poate timpu sa fac transporturi cu marfa in Europa

Si cu astea ocazie il angajez si pe tata si ii merge vechime pe cartea de munca.Multumesc
Si atunci il pot angaja cu carte de munca , sa ii fac contract de munca?
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2013
ovis2006, utilizator
Chiar si pe o Intreprindere familiala le merge vechimea si nu numai lor dar si d-voastra. Asa ca daca doriti sa faceti un SRL numai din acest motiv nu este cazul
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2013
ContSters259670, utilizator
Nu ,am crezut ca doar la SRL se pot angaja cu carte de munca , platind toate darile la stat,
Intreprindere familiala - despre acest lucru daca vas ruga frumos sa imi dati mai multe detalii.Multumesc pentru amabilitate

Alte discuții în legătură

Transport cu dubita proprie ovis2006 ovis2006 Anul viitor vreau sa cumpar o dubita pana in 3.5 tone si vreau sa aduc din germania electrocasnice si mai multe lucru pe care le cumpar cu bani jos de la ... (vezi toată discuția)
Asociatia familiala - sotul poate lucra daca are statutul de salariat la o s.c? SIMON ERZSEBET SIMON ERZSEBET daca deschid o asociatie familiala sotul poate sa lucreze cu mine daca este angajat la o firma ?(SRL) cam cat costa totul ca sa deschid ?(am sediul) multumesc (vezi toată discuția)
Infintare af dtflorentina dtflorentina Buna ziua, doresc sa-mi infintez o asociatie familiala si as vrea sa primesc cateva lamuriri in acest sens. Va rog sa-mi spuneti daca sunt angajata cu carte ... (vezi toată discuția)