avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Buna ziua!
Sunt nascuta in data de 9.mai.1961.
Lucrez din data de 1.octombrie.1984 cu o intrerupere de 2 ani.
As dori sa stiu la ce data ma pot pensiona anticipat si care este cuantumul penalizarii.
Cel mai recent răspuns: tuilleries , utilizator 12:05, 7 Ianuarie 2013
Limita de varsta la 62 de ani.
Pensie anticipata,sau anticipata partiala,la 57 de ani.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 40 de ani si 2 luni,fara stagiu asimilat.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 32 de ani si 2 luni,fara stagiu asimilat.
Multumesc foarte mult.va rog sa imi spuneti care este cota de penalizare pentru cele 2 forme de pensionare anticipata.
Penalizarea se aplica numai la pensia anticipata partiala.

Penalizarea este de 0,75 % pentru fiecare luna de anticipare.
Pentru 5 ani(60 de luni de anticipare)penalizarea este de 45%.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la pensionare genesgianina genesgianina o femeie in varsta de 51 ani cu o vechime in munca de 37 ani fara intrerupere are dreptul sa se pensioneze? unde ne putem adresa ? (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata popiz popiz Buna, mama mea este nascuta in 18.02.1962, are 33 ani lucrati, neintrerupt. la ce varsta se poate pensiona anticipat si care sunt procentele \\"in minus\\" ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata tuilleries tuilleries Buna ziua. In lumina ultimelor prevederi legislative in materie, va rog sa imi spuneti cand ma pot pensiona la limita de varsta si anticipat, respectiv ... (vezi toată discuția)