avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntarea la dreptul de proprietate.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntarea la dreptul de proprietate.

Un vecin mi-a blocat drumul de acces la domiciliul meu, sustinand ca respectivul drum face parte din mostenirea primita de la mama sa. Eu am strans circa treizeci de semnaturi de la locuitorii satului unde locuiesc, aratand ca drumul exista ca atare de foarte mult timp, poate chiar de la infiintatea satului. Drumul, din nefericire nu a fost trecut in domenul public al comunei, insa am convins primarul sa deschidem actiune in instanta, cu obiectul obligatie de a face, solicitand ca paratii sa lase liber accesul pe drum. Am solicitat, de asemenea, o expertiza, ocazie cu care expertul a descoperit ca paratii au renuntat la dreptul de proprietate, inclusiv asupra drumului, ramanand doar cu circa 1750 mp, adica exact suprafata de teren pe care tot satul stia ca o au, restul, inclusiv drumul, facand obiectul renuntarii pe proprie raspundere, desi niciodata, repet, nu au fost stapani pe aceste terenuri. Cum Primaria nu a putut face dovada ca drumul ii apartine, din motive pe care nu pot sa mi le explic, ma agat acum cu disperare de actul gasit de expert la Cadastru, prin care paratii renunta la dreptul de proprietate.
Care sunt consecintele renuntarii la dreptul de proprietate? Mai poate cineva care a renuntat la o parte din proprietate, prin declaratie pe propria raspundere, data in fata notarului in anul 2007, sa revendice proprietatea la care a renuntat de buna voie si nesilit de nimeni?
Desi am un avocat, doresc sa aud si alte pareri avizate. Multumesc.
Cu stima,
Nicu Radu.
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
Nicu Radu, utilizator

Alte discuții în legătură

Modificare suprafata liamic43 liamic43 Prin ord.134/2009 ,se poate cere modificarea sup.tabulare pentru situatia reala.Doresc sa o fac in justitie.Din terenul avut am vandut cu cadastru,carte ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute + granituire nelyiuly nelyiuly Mama are un dosar pe rol pentru drum de servitute si granituire. Terenul respectiv are supraf. de 4500 mp si are vecini la N-S-V iar la E este izlaz (izlazul ... (vezi toată discuția)
E oportuna cererea de ordonanta presedintiala? lovistean lovistean Sunt implicat intr-un proces privind servitutea de trecere pe o cale de acces existenta si utilizata deja de circa 15 ani, in calitate de reclamant. Legat de ... (vezi toată discuția)