avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii prezenta sau Concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

prezenta sau Concediu medical

Buna ziua

In luna decembrie in data de 21 am fost prezenta la serviciu in program normal.
Dupa program nu m-am simitit bine si m-am dus la medicul de familie care mi-a dat concediu medical din data de 21 dec pana in 31 dec.
la plata data de 21 am fost considerata in cm desi eu am fost prezenta la serviciu si am semnat condica.
cu ocazia asta am pierdut si un bon de masa si mi s-a platit o zi cu 75 %

vreau sa stiu daca este corect si daca se mai poate indrepta ceva

multumesc anticipat.

es

Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 13:50, 28 Februarie 2013
este corect cum s-a calculat. chiar daca ati fost la servici o ora , 2, 3, medicalul se calculeaza din ziua acordarii pana cand este dat.
pai eu am fost prezenta 8 ore, program normal. medicalul mi l-a dat seara dupa program
.
Nu puteti fi pontata la serviciu daca ati avut medical, indiferent la ce ora din zi vi l-a dat.
Greseala este a medicului care v-a dat inclusiv ziua de 21 in medical.
De indreptat... mai greu, dar se poate. Mergeti la medic sa va schimbe data de la care incepea valabilitatea concediului medical din 21 in 22 dec.
Asta inseamna ca angajatorul va trebui sa recalculeze salariul si sa depuna declaratii rectificative.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical CIUBUC FLORI MIHAELA CIUBUC FLORI MIHAELA Daca un salariat intra in concediu medical dupa ce a semnat condica de prezenta , cum va aparea in pontaj? (vezi toată discuția)
In situatia in care, un salariat se prezinta la serviciu, isi ... VivieneV VivieneV In situatia in care, un salariat se prezinta la serviciu, isi desfasoara activitatea in acea zi conform fisei post, semneaza condica de prezenta la venire si ... (vezi toată discuția)
Pontaj vs condica Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, in cazul in care este implementata/departament, condica de prezenta, semnata de catre salariat, zilnic, mai am vreo obligatie legala de a intocmi ... (vezi toată discuția)