avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere INPPA
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere INPPA

Am nevoie de cateva informatii legate de examenul de admitere in INPPA :
-daca exista o carte de grile recomandata
-tematica examenului
-valoarea taxei anuale
Multumesc anticipat pentru raspuns !
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
emadinu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andreea1309 , utilizator 16:04, 8 Aprilie 2013
Examenul de admitere in INPPA? Din ce stiu eu examenul e de primire in profesia de avocat, in concluzie si in Barou, iar inscrierea in INPPA e o consecinta a acestora (vedeti Statutul profesiei). Taxa anuala e diferita in anul 1 si 2 (500, respectiv 700 lei din ce imi amintesc). Informatiile se gasesc si pe site-ul INPPA.
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
Dana Fatol, Avocat
Multumesc pentru raspuns ! Sa inteleg ca este examenu pentru Barou si dupa examen este inscrierea in Institut ? Incerc sa ma lamuresc cu lucruri concrete si clare...am tot auzit variante si voiam sa stiu ceva foarte clar !
După cum v-a spus şi d-na avocat, nu există un examen de admitere în IPPA. Este doar examenul de admitere în profesia de avocat. În cazul promovării acestui examen, avocatul stagiar are obligaţia de a urma cursurile INPPA.
Art. 23 alin. (2) din L. 51/1995:
"Avocatii stagiari, dupa inscrierea in barou, au obligatia sa urmeze cursurile Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor, in perioada de stagiu."
Draga Ema taxa de inscriere in barou este de 800 de lei, la care se adauga taxa de examinare psihologica te duci unde la 1100 lei. Tematica s-a afisat pe UNBR. In principiu trebuie sa te pregatesti dupa legislatia in vigoare. Multa bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in barou Delia2285 Delia2285 Cum se procedeaza pt a intra in barou? B-) (vezi toată discuția)
Obligativitate cursuri inppa Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva sigur daca sunt sau nu obligatorii studiile acelea pentru avocati stagiari la INPPA? Am citit legea avocatilor actualizata si ... (vezi toată discuția)
Inppa - avocat stagiar - avocat de dr. comercial ? marius19841 marius19841 Imi poate spune cineva daca asta e oridinea fireasca a formarii unei cariere de avocat in drept comercial ? 1.Examen la Barou - respectiv INPPA; 2.Avocat ... (vezi toată discuția)