avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare pentru vanzarea unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare pentru vanzarea unui imobil

Va solicit un raspuns serios la urmatoarea intrebare : Se poate vinde un imobil care se afla sub incidenta unei indiviziuni ? Cota celui care vrea sa vanda este de 1/3 si a fost dobandita cu act de vanzare-cumparare. Astept un raspuns serios cu sfaturile necesare
Se poate vinde cota indiviza. Modalitatea prin care se face acest lucru este incheierea la notar a unui contract de vanzare cumparare.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
dcba, utilizator

"'Cota celui care vrea sa vanda este de 1/3"
Aceasta este cota care se poate vinde.

In acest caz ceilalti care sunt implicati in indiviza nu vor avea de suferit ? Sau sa formulez mai exact vor putea sa vanda si ei chiar daca nu au perfectat iesirea din indiviziune si nu este clarificata situatia de unde pana unde exact detine fiecare ?
Fiecare isi poate vinde cota pe care o detine, imobilul urmand a fi detinut in continuare in coproprietate si indiviziune de catre noii dobanditori.
Multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)
Partaj casa SICLING SICLING Va rog, dati-mi niste sfaturi, cu privire la urmatoarea situatie: detin in coproprietate (mai sunt inca 3 proprietari) o casa in Bucuresti (eu detin 50%). ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui imobil aflat in indiviziune ancristida ancristida Buna ziua, as dori sa stiu procedura in acest caz. Mai exact, se poate vinde un imobil aflat in proprietatea indiviza a 2 mostenitori? Nu mai trebuie facuta ... (vezi toată discuția)