avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Infiintare magazin online cu produse de marca
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Infiintare magazin online cu produse de marca

Buna ziua

Doresc sa infiintez un magazin online pentru a vinde produse de marca achizitionate legal de la o firma din Anglia. Este vorba de produse outlet.
Am nevoie de vreo licenta sau autorizatie din partea companiilor pentru a vinde astfel de produse?
Din cate am citit in Legea 84/1998 republicata 2010 privind marcile si indicatiile geografice:
"Art. 38
(1) Dreptul asupra marcii se epuizeaza, iar titularul nu poate interzice altor persoane folosirea acesteia pentru produse care au fost puse in comert in Uniunea Europeana si in Spatiul Economic European sub aceasta marca de titularul insusi sau cu consimtamantul sau.
(2) Prevederile alin. (1) nu sunt aplicabile daca exista motive temeinice care justifica opozitia titularului la comercializarea ulterioara a produselor, in special atunci cand starea produselor este modificata sau alterata dupa punerea lor in comert. "
Doresc sa aud si parerea unei persoane care este pregatita in acest domeniu.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
Alin Popescu, administrator

Alte discuții în legătură

Magazin online vanzarea hainelor de firma, branduri cunoscute Dragan94 Dragan94 Buna ziua am tot cautat pe net si pe acest forum si nu am gasit nimic concrect nici da nici nu. Deci doresc sa imi deschid un magazin online de haine in care ... (vezi toată discuția)
Fotografii proprii ale unui produs, marca inregistrata Marianotelea Marianotelea Buna Ziua, Am un magazin online de prestari servicii de cumparare internationala. Este permis sa fac poze proprii cu produse ale unor marci inregistrate? ... (vezi toată discuția)
Magazin outlet, drept de comercializare ramosim ramosim Intentionez sa deschid un mazazin outlet. Doresc sa stiu daca exista reglementari privind vanzarile de haine de marca si daca trebuie sa obtin de la titularul ... (vezi toată discuția)