avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Fotografii proprii ale unui produs, marca inregistrata
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Fotografii proprii ale unui produs, marca inregistrata

Buna Ziua,

Am un magazin online de prestari servicii de cumparare internationala.

Este permis sa fac poze proprii cu produse ale unor marci inregistrate? Pozele vor ilustra produse de sine statatoare sau aratand cum sunt utilizate de diverse persoane.

Deasemenea, pot utiliza logourile marcilor respective pentru a trimite prin link utilizatorii catre respectivele imagini de produs pe siteurile care au deptul de a folosi imaginile respectivului produs?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 15:16, 9 Mai 2014
in cazul in care websiteul furnizeaza servicii prin care tertii cumpara produse originale sub respectivele marci, utilizarea pozelor marcilor in scopul achizitionarii produselor originale sub marca, este permisa in masura in care dreptul la marca respectiva este epuizat, adica in cazul in care respectivele produse sub marca, au fost puse pe piata din Romania/Europeana, de insusi titularul marcii, sau de catre un tert cu consimtamantul titularului marcii (art 38 din legea 84/1998). Totusi, o astfel de utilizare a pozelor nu ar fi permisa, "dacă există motive temeinice care justifică opoziţia titularului marcii la comercializarea ulterioară a produselor, în special atunci când starea produselor este modificată sau alterată după punerea lor în comerţ" (art 38 alin 2).

Utilizarea de linkuri ar fi insa problematica si necesita o analiza detaliata a situatiei de fapt pentru a stabili daca intr-adevar o astfel de utilizare ar cadea sub incidenta art 39 din Legea 84/1998

sfatul meu este sa apelati la un avocat specializat in PI pentru a va rezolva problema concreta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicare poze parfumuri kaval kaval Buna ziua. Ca sa ajung la intrebare trebuie sa va dau cateva detalii despre problemele cu care ma confrunt. Am demarat construirea unui magazin online cu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa comercializez un produs grozadan grozadan e vorba de un site on-line,intrebarea mea suna de genul pot sa scriu in site vanzari piese auto gama Mercedes de exemplu? sau automat am nevoie de acordul lor ... (vezi toată discuția)
Legislaþie pe pagina web Katri Katri Pot publica pe pagina noastră Web legislaţie? Am nevoie de acorduri în acest sens? Pot afişa anumite link-uri ce duc la anumite site-uri ce contin ... (vezi toată discuția)