avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Publicare poze parfumuri
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Publicare poze parfumuri

Buna ziua.

Ca sa ajung la intrebare trebuie sa va dau cateva detalii despre problemele cu care ma confrunt.
Am demarat construirea unui magazin online cu produse cosmetice si parfunuri, am si un magazin fix cu acest profil,as vrea sa stiu daca trebuie sa cer acordul pentru publicarea pozelor pentru parfumuri si cosmetice, avand in vedere ca e vorba de case de moda precum: Chanel, Dior, Ysl, Lòreal, Bvlgari etc.
Mentionez ca ma aprovizionez cu aceste marfuri de la importatori din tara si din Uniunea Europeana.
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 14:39, 19 Ianuarie 2012
Buna ziua,

avand in vedere ca respectivele poze se folosesc pentru identificarea produselor originale (pentru vanzarea online a produselor originale de parfumuri), dvs. nu aveti nevoie de consimtamantul titularului de marca (adica producatorul) pentru a posta produsele pe website. Atentie! pozele respective trebuie sa fie postate exclusiv in scopul vanzarii produselor originale ale producatorului (art 39 alin 1 lit c din legea 84/1998).

trebuie sa mai verificati daca dreptul la marca este epuizat, adica daca marca e inregistrata in RO sau UE iar respectivele produse au fost puse in circuitul comercial in RO sau UE de insusi producatorul sau de catre un tert cu consimtamantul producatorului (art 38 alin 1 din Legea 84/1998)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fotografii proprii ale unui produs, marca inregistrata Marianotelea Marianotelea Buna Ziua, Am un magazin online de prestari servicii de cumparare internationala. Este permis sa fac poze proprii cu produse ale unor marci inregistrate? ... (vezi toată discuția)
Magazin outlet, drept de comercializare ramosim ramosim Intentionez sa deschid un mazazin outlet. Doresc sa stiu daca exista reglementari privind vanzarile de haine de marca si daca trebuie sa obtin de la titularul ... (vezi toată discuția)
Consultatie referitoare la vanzare produse de marca online Sorin_AB Sorin_AB Care sunt cerintele legale pentru a putea vinde, online, in Romania, diverse branduri de renume (de ex: Adidas, Puma, Everlast, Nike, Lonsdale, Lee Cooper, New ... (vezi toată discuția)