avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Legislaþie pe pagina web
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Legislaþie pe pagina web

Pot publica pe pagina noastră Web legislaţie? Am nevoie de acorduri în acest sens?
Pot afişa anumite link-uri ce duc la anumite site-uri ce contin legislatie? Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 13:18, 6 Martie 2011

avand in vedere situatia de fapt expusa (pe care o consider prea generala), sunt de parere ca puteti publica legislatie (ma refer la articole de lege care nu sunt comentate).

in ceea ce priveste linkurile cred ca ar fi bine sa verificati daca respectivele nume de domeniu ce alcatuiesc linkurile, sunt sau nu marci inregistrate. Este posibil ca unele nume de domeniu ale linkurilor sa fie marci inregistrate iar postarea lor pe websiteul dvs sa incalce dreptul la marca.

dati mai multe detalii.
Opinia mea este ca linkurile nu sunt protejate de legea marcilor 84/1998, reprezinta adresa chiar virtuala a companiei, cred ca se aplica art. 38 a) din lege si in mod secund, nu promovati prin afisajul lor produse sau servicii. Google e plin de linkuri si nu incalca vreun drept.

Puteti publica legislatie, nu este protejata de dreptul de autor, cf. Legii 8/1996
Art. 9. Nu pot beneficia de protectia legala a dreptului de autor urmatoarele:
b) textele oficiale de natura politica, legislativa, administrativa, judiciara si traducerile oficiale ale acestora;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trademark european asupra unui domeniu web Stadva Stadva Am inregistrat de curand un domeniu web de tipul [i]cuvant[/i].info . Pe [i]cuvant[/i] exista un trademark european . [i]Cuvant[/i] e de fapt numele unui joc ... (vezi toată discuția)
Trademarkuri diferite pe aceleasi cuvinte Stadva Stadva De curand am achizitionat domeniul gettingdown.co.uk .Am verificat existenta trademarkului , in UK , pe expresia [i]getting down [/i] si nu am gasit . Dupa ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare as vrea sa primesc un raspuns concret ... alexc08 alexc08 Buna ziua, am o intrebare as vrea sa primesc un raspuns concret de la un avocat care chiar stie, pentru ca pareri am auzit, impartite stanga si dreapta. Am o ... (vezi toată discuția)