avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Inregistrare OSIM
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Inregistrare OSIM

Buna ziua,

Am deschis acum cateva luni un website(firma totodata) care tine la curent vizitatorii cu diversele evenimente care au fost si vor avea loc in Cluj (evenimente urmatoare/anterioare, poze de la evenimentele trecute, promotii etc.). As dori sa inregistrez marca la OSIM insa nu stiu prea multe. O data cu inregistrarea marcii, concurenta (2 website-uri care se ocupa cu acelasi lucru) vor fii obligate sa inchida portile?

As dori mai multe informatii daca se poate.

Multumesc anticipat
Buna ziua,
Depinde ce doriti sa inregistrati ca marca: domeniul web, numele comercial al firmei sau altceva.
Marca va asigura exclusivitate nationala pentru activitatea care este protejata sub marca.
As vrea sa inregistrez numele comercial al firmei. Daca inregistrez numele voi avea exclusivitate pentru activitatea prestata de firmea mea ?(adica tot ce fac pe website pentru a obtine vizitatori si clienti: fotografii de la evenimente, evenimente viitoare/ anterioare, prezentare de promotii etc.?)

Multumesc pentru interes!
Este corect daca vreti sa va inregistrati partea verbala din numele comercial al firmei( adica sa inregistrati ca marca denumirea firmei fara precizarea SRL). In cererea de inregistrare a marcii veti indica toate serviciile pe care le prestati si care sunt inscrise in website. Daca dupa 2 luni de la data publicarii marcii de catre OSIM nu a fost inregistrata o opozitie din partea altor firme care au marci identice sau similare, in website-ul Dvs veti preciza ca denumirea acestuia este o marca inregistrata in Romania, inscriind insemnul R alaturi de denumirea marcii.
Va propun ca pentru mai multa siguiranta in obtinerea inregistrarii ca marca a partii verbale din numele comercial sa efectuati o cercetare a marcilor anterioar inregistrate in Romania, inclusiv marcile comunitare. Pentru aceasta veti consulta urmatoarele baze de date care va pot ajuta in cautare la linkurile:

[ link extern ]

[ link extern ]

Va doresc succes!
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2011
Mioara Radulescu, Consultant proprietate industriala
Daca intrebarea e daca inregistrarea la OSIM va garanteaza unicitatea afacerii pe piata de care va ocupati, raspunsul este negativ! Inregistrarea marcii va confera dreptul excluisv de a folosi respectivul simbol in domeniul respectivelor bunuri sau servicii (ex: servicii de vacanta oferite de GigelTurism), nu exclusivitatea in domeniu (sa nu mai existe alte agentii de turism cu alte nume).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzat de concurenta neloiala, daca folosesti 2 cuvinte generale? ecompasiv ecompasiv Buna ziua, Sunt administratorul unei firme de servicii grafica si IT. Tocmai am fost apelat de un avocat care mi-a spus ca facem concurenta neloiala, ... (vezi toată discuția)
Domeniu neinregistrat la osim, care sunt consecintele? Del126 Del126 Buna! Am doua domenii de internet inregistrat la ROTLD, sa le spunem [b]Exemplu-Locatie.ro[/b] si [b]ExemluLocatie.ro[/b] Domeniile sunt folosite, cu mai mult ... (vezi toată discuția)
Tm vs marca inregistrata si altele... Kapy Kapy Buna seara, Ma pregatesc pentru inregistrarea unei marci si incerc sa ma documentez, stiu o sa-mi spuneti sa apelez ca un consilier, am apelat pentru a mi se ... (vezi toată discuția)