avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Domeniu neinregistrat la OSIM, care sunt consecintele?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Domeniu neinregistrat la OSIM, care sunt consecintele?

Buna!
Am doua domenii de internet inregistrat la ROTLD, sa le spunem Exemplu-Locatie.ro si ExemluLocatie.ro Domeniile sunt folosite, cu mai mult sau mai mare succes, si intr-o zi se trezeste un nene ca vrea sa inregistreze domeniu Exemplu Locatie la OSUM poate?
Ce ar trebui sa fac?
P.S.
am inregistrat aceste domenii acum un an, De atunci am creat domeniu, am dezvoltat nu am avut bani sa inregistrez si la OSIM,

[Editat de Moderator]
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2014
Laura Ciobeica, moderator
Depinde, daca exista marci deja inregistrate carora le aduceti prejudicii prin folosirea domeniului respectiv, vi se poate interzice folosirea domeniului respectiv sau el poate fi atribuit fortat detinatorului marcii. De ex. folosirea unor domenii ca pepsi-bucuresti.ro, pepsi-ploiesti.ro, etc. poate fi interzisa daca aduceti prejudicii producatorilor de Pepsi. Vezi de ex. [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2014
tgeorgescu, utilizator
Asta stiu care sunt pot fi consecintele daca inregistrez un website Pepsi-Bucuresti,
Eu vreau sa stiu daca Exemplu-Bucuresti este un nume nefolosit gen... Calculatoare-Bcuresti

Eu am facut acest website, nu era nimic inregistrat la OSIM de genul asta, dar abia acum incearca cineva sa-l inregistreze ( informatia am primit-o de la cineva din firma lui..., firma care are o denumire aprozimativa de genul Caluatoare Banat, mai mentionez ca firma lui s-a deschis sub aceasta denumire de acum o saptamana si s-a gandit el sa inregistreze la Osim). tot ce tine de "calculatoare" Ex "Calculatoare Banat"; "Calculatoare-Bucuresti"; "Calculatoare Romania..."
Stiu ca el abia a depus cererea, intrebarea mea este cum pot face sa-i contest aceasta cerere, avand in vedere ca eu am deschis acest website ( e drept ca ne neinregistrat la osim).
OSIM-ul nu inregistreaza websiteuri, ci inregistreaza marci. Daca vreti sa-i contestati folosirea/inregistrarea marcii, faceti contestatie, dar trebuie sa aveti ceva motive, altfel contestatia nu va fi admisa. Simplul fapt ca aveti un website cu numele x nu inseamna neaparat ca puteti sa contestati cu succes inregistrarea marcii x. O marca trebuie sa fie suficient de distinctiva, de ex. nu se pot inregistra marci ca Varza, Rosii sau Calculatoare.
Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2014
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt amenintat cu actiune in justitie... Tirlea Andrei Tirlea Andrei Buna seara, Intr-o zi m-am hotarat sa-mi construiesc un website. Ma decid in ceea ce priveste numele acestuia si cumpar un domeniu. Sa zicem: www.carnat.ro ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata osim vs. domeniu internet bogdan30ro bogdan30ro Am urmatoarea speta. Am inregistrat la OSIM cuvantul sa zicem \"marcamea\" acum 2 zile. Dorind sa imi fac si un site pe internet am constatat ca domeniu ... (vezi toată discuția)
Trebuie inregistrat un site la osim ? Liviutzu Liviutzu Buna ziua, Am un site si as vrea sa stiu daca trebuie inregistrat la OSIM. Ca sa nu dau numele site-ului luam ca exemplu mancare-buna.co ... Poate cineva la ... (vezi toată discuția)