avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Trebuie inregistrat un site la OSIM ?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Trebuie inregistrat un site la OSIM ?

Buna ziua,

Am un site si as vrea sa stiu daca trebuie inregistrat la OSIM. Ca sa nu dau numele site-ului luam ca exemplu mancare-buna.co ... Poate cineva la un moment dat sa ma oblige sa inchid site-ul daca inregistreaza ca marca mancare buna ?

Un site se inregistreaza ca "marca" sau ca "domeniu online" ?

De asemenea m-ar interesa si costurile aproximative.
Cel mai recent răspuns: Claudia Jelea , Avocat 19:27, 16 Decembrie 2013
www.mancare-buna.ro (exemplul pe care l-ati dat) este un nume de domeniu si se poate inregistra prin RoTLD. In schimbul taxei, vi se acorda drept de utilizare asupra site-ului. Protectia nr.1

Separat, doar daca doriti, puteti inregistra ca marca denumirea "mancare buna", in conditiile legii nr. 84/1998 privind inregistrarea marcilor. Detalii gasiti pe site-ul OSIM (inclusiv un calculator pentru taxe). Recomand sa inregistrati marca. Protectia nr. 2

Poate cineva la un moment dat sa ma oblige sa inchid site-ul daca inregistreaza ca marca mancare buna ?

Depinde de situatia concreta - daca sunteti sau nu competitori, cine are interes sa foloseasca denumirea, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata osim vs. domeniu internet bogdan30ro bogdan30ro Am urmatoarea speta. Am inregistrat la OSIM cuvantul sa zicem \"marcamea\" acum 2 zile. Dorind sa imi fac si un site pe internet am constatat ca domeniu ... (vezi toată discuția)
Sunt amenintat cu actiune in justitie... Tirlea Andrei Tirlea Andrei Buna seara, Intr-o zi m-am hotarat sa-mi construiesc un website. Ma decid in ceea ce priveste numele acestuia si cumpar un domeniu. Sa zicem: www.carnat.ro ... (vezi toată discuția)
Verificare exclusivitate marca di-giv di-giv Cum pot verifica daca o marca este exclusiva? (vezi toată discuția)