Am inregistrat de curand un domeniu web de tipul cuvant.info . Pe cuvant exista un trademark european . Cuvant e de fapt numele unui joc de carti foarte popular .
Am doua intrebari :
1.Daca siteul construit pe acest nume de domeniu este de tip informativ ( extensia info il recomanda in acest sens ) , castigurile siteului provenind , in totalitate , din clicurile ce se dau pe reclamele postate pe site ( prin Google sa zicem ) , este aceasta o incalcare a trademarkului ?
2.Cum este posibil ca un cuvant din dictionar sa devina trademark ?
Reeditare mesaj
@edipav a scris:"poate fi o incalcare a dreptului la marca din moment ce dvs incasati bani din folosirea websiteului postat pe un nume de domeniu alcatuit din marca comunitara.
Practic va folositi de acel cuvant pentru obtinerea a cat mai multor accesari .
Este posibil ca un cuvant uzual sa devina marca."
@edipav:Va rog, in viitor, sa respectati Regulamentul de postare in forum si sa va abtineti sa invitati userii sa va abordeze in privat (publicitate mascata). Exista mesageria privata pentru acest lucru.
Observ ca intelegeti/cunoasteti multe lucruri, mai putin Regulamentul de postare in forum si nu inteleg, de ce incalcati atat de des, Regulamentul de postare in forum.
"Poate fi o incalcare a dreptului la marca din moment ce dvs incasati bani din folosirea websiteului postat pe un nume de domeniu alcatuit din marca comunitara.
Practic va folositi de acel cuvant pentru obtinerea a cat mai multor accesari" .
Am o intrebare suplimentara . Foarte multe siteuri se folosesc de cuvinte pentru a obtine bani din accesari venite ca trafic din motoarele de cautare . Exista tehnici speciale de promovare a siteurilor pe anumite cuvinte in motoarele de cautare .In urma accesarilor din motoarele de cautare pe aceste cuvinte se obtin castiguri .
Spre exemplu fiecare site isi propune sa se promoveze pe cateva cuvinte . Exista si un tag special , metakeywords se numeste , prin care autorul siteului incearca sa isi promoveze siteul . In marea majoritatea a cazurilor , folosirea acestor cuvinte ii aduce venituri sub o forma sau alta ( uneori prin vanzarea produselor din site , alteori prin accesari pe reclame etc ) .
In situatia in care numele domeniului nu este un trademark dar cuvantul sau cuvintele prin care se obtin accesarile deci si catigurile sunt trademark , avem de-a face cu o incalcare a trademarkului ?
Multumesc anticipat pentru raspuns .
Domeniu internet .com
cerdoma
Buna ziua. Recent am facut o investitie intr-un domeniu XXXXXcorp.net. si XXXXXcorp.org.In Spania mai exita o firma XXXXXcorp.com, este o companie foarte mare. ... (vezi toată discuția)