avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu vecinii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu vecinii

Buna ziua, vreau sa va prezint pe scurt o situatie dificila ptr mine; detin un apartament intr-un imobil nou cu 10 apartamente, doar 2 locuite, fara sa existe asociatie de proprietari. Am un vecin care face legea in acest bloc! De fiecare data cand ne intalnim acesta imi reproseaza ca nu fac curat pe scara blocului, ca nu ma ingrijesc de gradina, ca nu inchid usa la intrarea in bloc, ca parcam in afara locului de parcare arondat ...ma ameninta ca va incuia usa la intrarea in bloc si vom sta pe-afara...Stiu, o sa ziceti ca trebuie sa contribuim la curatenia in imobil dar varianta cu femeia de servici nu a agreat-o pe motiv ca nu face bine curat...eu nu am timp pentru ca lucrez 12 ore/zi!!!!!! Pur si simplu ma hartuieste zilnic! Martori? Nu exista caci suntem doar doua familii care locuim acolo!! Cale amiabila? Nu se mai poate!! Imi bate in geam (lociesc la parter) si-mi reproseaza zilnic ceva!Va rog sa-mi spuneti daca as rezolva ceva cu o plangere la politie caci locuiesc de 1 an si nu mai rezist, mie frica si sa mai ajung acasa!!
Cel mai recent răspuns: gheorghe1978 , utilizator 20:15, 10 Ianuarie 2013
Chiar daca nu aveti martori,avand in vedere caracterul repetativ al evenimentelor aveti posibilitatea sa realizati inregistrarea momentelor respective,ocazie cu care il si informati pe protagonist ca poate sa raspunda pentru faptele sale si sesizati oficial politia responsabila
@gheorghe1978,
Sunteti doar doi proprietari si aveti necazuri dar daca vor fi toti cei 10 proprietari, cum oare o sa va intelegeti!?
Sigur ca daca nu puteti rezolva amiabil, asa cum ne povestiti, faceti sesizare la politie si solicitati-le
ajutorul.
Spuneti ca:
De fiecare data cand ne intalnim acesta imi reproseaza ca nu fac curat pe scara blocului, ca nu ma ingrijesc de gradina, ca nu inchid usa la intrarea in bloc, ca parcam in afara locului de parcare arondat

Incercati si dumneavoastra sa faceti curat pe sacra blocului, sa va ingrijiti de gradina, sa inchideti usa la intrare in bloc, sa parcati pe locul de parcare..., adica eliminati fiecare din acele cauze care duc la discutii si reprosuri din partea vecinului.
eu inteleg ca este responsabil fiecare pentru ingrijirea spatiilor comune si bunul mers al lucrurilor in imobil dar daca el este pensionar si la 8 dimineata spala scara (zilnic) iar eu sunt de luni pana sambata la munca 10 ore cum sa fac???? am propus varianta femeii e serviciu dar nu accepta pe motiv ca nu face bine curatenie!!! Un pensionar dispune altfel de timp, clar! Este o hartuire continua , careia nu-i vad sensul, dar pentru mine este stresant ca dupa 10 ore de munca sa ma agaseze zilnic; as mai avea o intrebare, va rog: imi tot zice ca imi face reclamatie la politie/primarie ca nu particip la curatarea de zapada a curtii si parcarii; este posibil sa fiu amendat???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cearta intre locatari si femeia de serviciu intreb pentru mama ... Sevrin Sevrin Cearta intre locatari si femeia de serviciu Intreb pentru mama mea, in varsta de 70 ani in principiu acum,dar se aplica pentru toata scara... In ultimele 6-7 ... (vezi toată discuția)
Pot refuza sa mai platesc cota parte din salariul femeii de serviciu? Elisa28 Elisa28 Buna ziua.Ma confrunt cu o problema si as avea nevoie de cateva sfaturi, va rog. La inceputul lunii mai m-am mutat, in chirie, intr-un imobil inchiriat.De ... (vezi toată discuția)
Obligativitate asociatie proprietari femeie serviciu. paulaioana paulaioana Buna seara. Administratorul unui bloc are obligativitatea de a angaja o perosana, pentru a face curatenie cu contract individual de munca in scara unui bloc? ... (vezi toată discuția)