avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mandat de arestare - ce fac?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Mandat de arestare - ce fac?

URGENT PLS -O solutie de executare a pedepsei cu inchisoarea la termenul de recurs,data ieri si ramasa definitiva. Mandatul de arestare este deja la politie. Ce se mai poate face? va rog e urgent! multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:43, 11 Ianuarie 2013
Contestatie in anulare sau revizuire.
contestatia in anulare si revizuirea se pot face numai in anumite cazuri expres prevazute de lege, dar chiar si daca depuneti aceste cereri, executarea pedepsei nu va fi suspendata decat daca instanta dispune in acest sens.
Cerere de amanare a executarii pedepsei, numai ca sansele sunt infime.
Dupa parerea mea orice ati face nu veti avea succes.
Puteti incerca orice fel de cerere pentru a va convinge singur.

Poate doar daca nu a fost prezent la recurs si a fost internat in spital in ziua judecatii recursului ar mai avea sanse acea persoana...
Nu a fost prezent la recurs deoarece nu s-a putut ajunge la galati unde avea procesul, din cauza drumurilor inchise,el fiind din suceava... Nu a fost putut sa explice exact cum s-a savarsit asa zisa fapta nici in prima instanta, nici la recurs si a fost condamnat la 2 ani cu executare.

Alte discuții în legătură

S a pronuntat pedeapsa cu executare. ce se poate face? irinapetrescu irinapetrescu doua instante au hotarat ca nu sunt suficiente dovezi pentru pronuntare de vinovatie. iar a treia a pronuntat vinovat si pedeapsa cu executare, 3 ani si ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva - cale de atac, reprezentare avocat oltul oltul 1. daca am fost condamnat definitiv (in 6 martie) catre instanta de recurs la 3 ani cu executare si fac contestatie in anulare conform art 386 lit.b(este ... (vezi toată discuția)
Recursul ca cale de atac lungu ilie lungu ilie daca recursul este ultima cale de atac daca nu luam in considerare revizuirea si CEDO ma refer in penal (vezi toată discuția)