1. daca am fost condamnat definitiv (in 6 martie) catre instanta de recurs la 3 ani cu executare si fac contestatie in anulare conform art 386 lit.b(este temeinica) cum se procedeaza? sa astept politia sa ma aresteze si contestatia sa faca avocatul?
ce acte trebuie depuse si unde?conform art 390 se poate suspenda executarea....cum ar fi dc politia vine azi si dc se suspenda instanta voi fi eliberat pana la solutionare? sau sa nu intru in penitenciar? sa fug undeva pana la solutionarea contestatiei?
2. am fost reprezentat de un avocat ales in recurs si am fost condamnat cu executare.am fost in imposibilitate sa ma prezint in fata instantei pt ca in aceeasi zi am fost la un alt proces si am fost dus cu mandat de aducere (pot sa dovedesc cu mandatul de aducere) avocatul a zis ca poate sa cere un alt termen si nu asa s a intamplat....nu a facut nimic si am fost condamnat cu executare.
por sa fac o contestatie in anulare conform art 386 lit b.? ca a fost imposibil sa ma prezint? stiu ca dc a fost acolo avocatul ales se resping dar NU AM AVUT nici un contract semnat cu el...am angajat numai telefonic
3. cel tarziu dupa cate zile se poate ataca cu contestatie in anulare o hotarare definitiva?
Parerea mea este sa formulati imediat contestatia in anulare, prin intermediul avocatului.
Astfel va fi acordat primul termen pentru solutionarea acestei cereri cat mai curand, foarte probabil dvs aflandu-va la acel moment in executarea pedepsei.
Nu cred ca este o solutie sustragerea dvs de la executare.
Conform art. 388 Cpp in termen de max 10 zile de la inceperea executatii puteti formula contestatia in anulare.
Prin contestatia in anulare formulata solicitati si suspendarea executarii pedepsei pana la judecarea contestatiei; daca instanta pe admiterea in principiu dispune suspendarea executarii pedepsei, va dispune si eliberarea dvs.
Este bine sa mergeti sa va predati, pentru ca in caz contrar, se poate interpreta ca o sustragere de la executarea unei hotarari.
Procesul se va judeca in termen de aproximativ 3 saptamani sau mai mult...
Insa, depinde foarte mult si daca este redactata hotararea instantei de recurs pentru ca nu se poate judeca contestatia daca nu este redactata hotararea din recurs.