avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... procedura arestarii dupa recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

procedura arestarii dupa recurs

dupa ramanerea definitiva a hotararii (dupa recurs) am un termen de max 10 zile ca sa depun o contestatie in anulare......dar dupa recurs dupa cat timp voi fi inchis? sau poate ca nici nu voi fi inchis pana la judecarea contestatiei?
dupa ce am inteles dupa recurs dupa cateva zile se redacteaza hotararea si voi fi arestat...sau cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:00, 3 Martie 2013
In cazurile de condamnare cu executarea pedepsei in regim privativ de libertate instanta comunica decizia prin fax foarte repede (cateva ore) tuturor serviciilor (birou executari penale, pasapoarte, vama etc). Referitor la cat de repede se prezinta ofiterii de la biroul de executari penale la usa dumneavoastra ... depinde cat de mediatizat a fost dosarul.
Pentru contestatia in anulare lecturati art. 386 din codul de procedura penala :
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2013
ContSters241638, utilizator
Veti fi inchis pana la momentul judecarii contestatiei daca este vorba de o hotarare judecatoreasca definitiva.
Contestatia nu suspenda executarea mandatului executarii pedepsei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva - cale de atac, reprezentare avocat oltul oltul 1. daca am fost condamnat definitiv (in 6 martie) catre instanta de recurs la 3 ani cu executare si fac contestatie in anulare conform art 386 lit.b(este ... (vezi toată discuția)
Cui se formuleaza o contestatie in anulare intr-un dosar penal miniko miniko La Procurorului General si se depune la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Justitie?! Sau la parchetul de pe langa Tribunal sau la parchetul de pe langa ... (vezi toată discuția)
S a pronuntat pedeapsa cu executare. ce se poate face? irinapetrescu irinapetrescu doua instante au hotarat ca nu sunt suficiente dovezi pentru pronuntare de vinovatie. iar a treia a pronuntat vinovat si pedeapsa cu executare, 3 ani si ... (vezi toată discuția)