avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legislatia muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legislatia muncii

Daca am scris in contractul de munca : 1: salariul de baza lunar brut 752 Ron; 2: Alte elemente constitutive- sporuri de vechime de 20%, este corect sa fie inclus sporul de vechime in salariul minim pe economie? Salariul net il am de 567 Ron si mi se pare incorecta calcularea acestuia. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 10 Ianuarie 2013
Este corect daca ati semnat c.i.m. cu o astfel de prevedere ... al unsalariu brut de 752 lei , ii corespunde un salariul net de 568 lei
www.avocatnet.ro/content/cal...

sau

[ link extern ]
Nelamurirea mea este legata de includerea sporului de vechime in salariul minim pe economie. Se poate proceda asa? Nu este ilegal? Stiu ca salariul minim pe economie este de 700 Ron, iar sporul meu de vechime de 20%. Nu trebuia sa am un salariu brut de 840 Ron?
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2013
GarofinaAnton, utilizator
Asa este .. insa cum s-a ajuns la acel salariu ?
La momentul angajarii nu am stiut ca in salariul minim pe economie nu este legal sa se introduca sporul de vechime. Am aflat si eu mai tarziu de la un contabil. Ce pot face in momentul actual daca, contractul l-am semnat de pe 1 octombrie? Cand am mers la contabila de la serviciu si am intrebat, a evitat sa imi dea un raspuns concret.
Singura solutie viabila pentru dvs este actiunea in instanta ... daca amiabil nu se poate solutiona cu angajtorul.

Alte discuții în legătură

Litigii de munca florin40 florin40 Buna ziua.As dori sa aflu cum se calculeaza sporul de vechime ,daca acest spor este trecut in salariul de incadrare sau nu.Vreau sa aflu acest lucru deoarece ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie rabusanuraluca rabusanuraluca buna seara va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema. cumnata mea e incadrata ingrijitor la gradinita, dar pe CIM apare specificata suma de 644 ron ca ... (vezi toată discuția)
Cu cat va creste salariul minim, fara sporuri? Andrei92 Andrei92 De exemplu un salriu format din salariu de incadrare 630 Ron si spor de vechime (gd.4) , fara alte sporuri in afara, este de 756 Ron, asta in iunie 2010. Dupa ... (vezi toată discuția)