avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie maternitate pentru studenta la o ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie maternitate pentru studenta la o facultate din UE

Buna seara,

Revin si eu cu o intrebare al carui raspuns este foarte important.
Sunt studenta in anul 5 la o facultate de stat din Spania (unde am locuit de aprox 9-10 ani) in sistem ''la distanta'', iar anul acesta ar trebui sa ma licentiez in pofilul pe care il urmez. Ideea este ca s-a intamplat sa raman insarcinata (sunt in 3 luni) si ar trebui sa nasc pe la jumatatea lunii iulie.
Dat fiind faptul ca cheltuielile prevazute pentru nastere si imediat dupa sunt foarte ridicate in strainatate, ma gandesc sa vin si sa nasc in tara. Intrebarea mea este: in aceasta situatie pot beneficia de vreo indemnizatie sau alocatie pentru maternitate fiind studenta la o facultate non- romana?

Va foarte multumesc anticipat.
Vicky.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:01, 11 Ianuarie 2013
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca o persoana in situatia dvs. poate beneficia de indemnizatie pentru CCC din Romania daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului universitar la nivelul studiilor universitare de licenta ori de master, organizate potrivit legii, in tara sau in strainatate, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei,cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale.

2. Tot OUG 111/2010 mai spune:

Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;

b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;

c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
...

Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pentru parinte student Dannniela Dannniela Buna ziua, De 2 ani sunt incadrata intr-un program de master in strainate si ma intreb daca pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului. Va ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului in cazul in care mama este studenta alizukmia alizukmia Buna ziua, Momentan sunt studenta la invatamant la distanta in cardul unei universitati particulare. Am terminat anul 2. Urmeaza sa nasc in lunile ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Ana2016 Ana2016 Buna.Ma intereseaza daca pot beneficia de indemnizatie pentru crestere copil fiind studenta anul 3 la o facultate privata acreditata. (vezi toată discuția)