avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... srl neplatitor de tva care face achizitii ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

srl neplatitor de tva care face achizitii intracomunitare

Am un srl neplatitor de tva si am deschis un magazi cu vanzare articole sportive si vreau sa achizitionam articolele sportive din germania si apoi sa le vindem in Romania.
1.Daca ne incadram in plafonul de 10.000 E anual mai trebuie sa ne inscriem in ROI?
2.Trebuie sa vand in tara produsele cu tva daca noi nu suntem platitori de tva?
3.Odata inscrisi in ROI suntem automat si platitori de tva numai pentru pentru produsel importate, am inteles bine?
4.TVA in aceasta situatie se recupereaza?
Va multumes anticipat.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:15, 13 Ianuarie 2013
EDITAT
in situatia in care nu vreau sa recuperez TVA-ul platit, pot vinde acele produse achizitionate din afara tarii fara tva, deoarece societatea este neplatitoare de tva si daca ii adaug la produs si adaosul nostru comercial si tva-ul pretul va urca prea mult.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
@juridic dana: toate raspunsurile dvs. sunt nu numai evazive dar si complet eronate.

daca nu se depaseste plafonul de 10.000 euro (34.000 lei) pentru achizitii intracomunitare, plata tva se face in germania si astfel nu este necesar inregistrarea in scopuri de tva si inscrierea in roi. tva platita in germania se include in pretul de intrare al marfurilor comercializate la care se calculeaza adaosul comercial si se stabileste pretul de vanzare.

daca se depaseste plafonul susmentionat este necesara inregistrarea in scopuri de tva pentru achizitii intracomunitare si inscrierea in roi.
se va primi astfel o factura fara tva de la furnizor si se va plati tva in romania, prin depunerea decl. 301.
tva platita in romania se include de asemenea in pretul de intrare al marfurilor, nefiind o taxa recuperabila.
ulterior marfurile se vor vinde aplicandu-se regimul special de scutire pentru intreprinderi mici deoarece societatea nu este platitoare de tva in romania decat numai dupa atingerea plafonului de 220.000 lei.
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2013
xerxes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara ContSters156394 ContSters156394 As avea nevoie de ajutor pentru clarificarea catorva puncte referitoare la achizitii intracomunitare. Sa presupunem ca firma X, din Ro, vrea sa cumpere produse ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cod de tva special doar pentru operatiuni intracomunitare Voltron Voltron Intrebarea mea este legata de Registrul Operatorilor Intracomunitari (ROI) cel care ține evidența persoanelor impozabile și persoanelor juridice ... (vezi toată discuția)
Registrul op. intracomunitari Marius Mihai Marius Mihai Pentru PFA neplatitor de TVA , cu sediul in Romania, care efectueaza servicii de consultanta in beneficiul unei firme platitoare de TVA din Germania, este ... (vezi toată discuția)