avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general achizitie spatiu comercial
Discuție deschisă în Contabilitate în general

achizitie spatiu comercial

buna ziua, am achizitionat un spatiu comercial de la un II fara TVA ce note contabile fac pentru inregistrarea spatiului??
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:45, 12 Ianuarie 2013
Cont constructii (212) = Furnizori de imobilizari (404)
dupa care se amortizeaza, nu?
va multumesc frumos vroiam sa fiu sigura ca fac bine
am si eu aceeasi problema ,am achizitiont un spatiu comercial pe baza de contract vanzare cumparare ,ce inregistrari contabile trebuie sa fac pentru ca in contract apare valoarea cladirii in suma de 100000 de lei si valoarea terenului aferent cladirii in suma de 5000 lei. Cum procedez ,inregistrez cladirea pe 212-404 si terenul pe 2111-404 ? sau toata inregistrarea o fac pe 212-404 ? Imi cere primaria balanta lunii aferente si nota contabila a contului 212 . imi puteti raspunde va rog frumos .?
Pentru tibisini: le inregistrati separat pentru ca ulterior, si treaba cu amortizarea se discuta diferit, constructiile intra intr-un program de amortizare iar terenurile nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare factura investitii in curs Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca este corect cum inregistrez o factura de proiect pentru o constructie care la final va fi sediu social sau punct de lucru. ... (vezi toată discuția)
Corectie sold cont 212 natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua, am 2 probleme la care nu stiu rezolvarea si va rog sa ma lamuriti ; in anul 2006 sa facut urmatoare (de fosta contabila) inregistrarea contabila ... (vezi toată discuția)
Demolare cladire proprietate ioanatodi ioanatodi Se va demola o cladire a firmei , proprietate , si am primit un deviz de demolare pentru a-l inregistra . Ideea e ca nu m-am mai confruntat cu aceasta ... (vezi toată discuția)