buna ziua. vreau, daca se poate, sa-mi raspundeti la o intrebare: ce se poate intampla daca plec de la actuala firma la care lucrez fara sa mai stau la preaviz?sau daca plec inainte de cele 20 de zile in care trebuie sa stau la preaviz?
va multumesc!!
buna ziua,
daca ati depus demisia,este la latitudinea angajatorului de a va tine in perioada de preaviz sau daca va accepta demisia la zi.Conform Codului Muncii art.81 alin.7 (Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv).
Conform codului Muncii,art.248,acestea sunt abaterile disciplinare:
(1) Sancţiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul în cazul în care salariatul săvârşeşte o abatere disciplinară sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din funcţie, cu acordarea salariului corespunzător funcţiei în care s-a dispus retrogradarea, pentru o durată ce nu poate depăşi 60 de zile;
c) reducerea salariului de bază pe o durată de 1?3 luni cu 5?10%;
d) reducerea salariului de bază şi/sau, după caz, şi a indemnizaţiei de conducere pe o perioadă de 1?3 luni cu 5?10%;
e) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
Demisie
alexandruz
Lucrez ca gestionar la o firma de distributie . Am gasit un alt job la care ar trebui sa incep activitatea inainte ca perioada de preaviz sa se termine. ... (vezi toată discuția)
Demisia
Rusu Adriana
Buna ziua! Am primit o convicare conform art251. Aliniatul 2 din codul muncii precum ca voi fi cercetata disciplinar pt nerespectarea preavizului si absentarea ... (vezi toată discuția)