avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este vorba de cineva apropiat- a lucrat pana la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este vorba de cineva apropiat- a lucrat pana la sfarsitul lunii ...

Este vorba de cineva apropiat- a lucrat pana la sfarsitul lunii aprilie la o firma de constructii edilitare. Si-a depus demisia si din acel moment nu a mai fost la servici..nici preaviz. Nu a mai primit ultimii bani..Acum a fost instiintat ca va trebui sa se prezinte la o comisie la firma respectiva in data de 28 iuni...Ce poate insemna asta? Ce inseamna comisia asta la o firma privata? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:32, 16 Iunie 2021
comisia este pt cercetare disciplinara deoarece a absentat nemotivat.
Comisie de cercetare disciplinara. Avea un preaviz de indeplinit, nu l-a indeplinit si s-a demarat procedura de cercetare disciplinara pentru absente nemotivate.
Este obligatoriu sa se prezinte? Ce se poate intampla? Este pensionar respectivul...de vreo 2 ani. Locul de munca era in plus de pensie. Nu mai vrea sa se angajeze in viitor. Deci pentru alt loc de munca nu il va afecta. Dar ce se poate intampla daca nu se prezinta la comisie?
Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute in conditiile legii fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.
Care sunt sanctiunile? Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara Duta Violeta Duta Violeta Buna ziua. As dori sa stiu ce se poate intampla daca nu ma prezint la convocarea comisiei ptr cercetare disciplinara( in conditiile in care mi-am dat demisia ... (vezi toată discuția)
Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)
Renunțare parțiala la preaviz Mihai-Mirella Mihai-Mirella Cum reușesc sa conving angajatorul sa renunțe la 4 zile de preaviz ? Menționez ca in contract am stipulate 20 de zile lucrătoare de preaviz și eu pot sa ... (vezi toată discuția)