avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

Buna ziua. As dori sa stiu ce se poate intampla daca nu ma prezint la convocarea comisiei ptr cercetare disciplinara( in conditiile in care mi-am dat demisia si acum sunt informata ca sunt cercetata ptr absente nemotivate). Ce decizie se poate lua si care sunt consecintele acestei cercetari disciplinare. Si inca o intrebare: mai primesc salariu aferent ultimei luni de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 13 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute de lege fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.

Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

Angajatorul este obligat sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este vorba de cineva apropiat- a lucrat pana la sfarsitul lunii ... lorellay lorellay Este vorba de cineva apropiat- a lucrat pana la sfarsitul lunii aprilie la o firma de constructii edilitare. Si-a depus demisia si din acel moment nu a mai ... (vezi toată discuția)
Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului de munca florina-popa florina-popa Buna ziua, Un salariat nu s-a mai prezentat la munca de 3 zile.Ce trebuie sa fac? Ii trimit adresa acasa ? (vezi toată discuția)