avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Instiintare vizita la domiciliu
Discuție deschisă în Executare silită

Instiintare vizita la domiciliu

In primul rand la multi ani tuturor persoanelor si tot binele sa se invarta in jurul nostru.

Ca sa incep totusi, in urma cu 4-5 ani, viitoarea mea sotie a cumparat apartamentul actual de la un unchi, acesta din urma a cededat ulterior, el avand o rata la banca, suma fiind de 3000 RON.
De aici a inceput "calvarul" din partea firmei recuperatoare presupun, [editat], ne tot suna si ne trimit instiintari cu suma respectiva, iar ieri am primit hartie din partea lor cum ca in data de 24.01 o sa fim contactati personal la domiciliu si se pot lua masuri, executarea silita a bunurilor, oprire pe salariu etc.
Ma repet, datoria era a unchiului, imprumutul pe numele lui, acum toate hartiile ne vin noua la adresa.
Am trimis si fax, avem certificatul de deces, le-am trimis copie dupa el acum 1 luna, ieri am primit instiintarea din partea lor.
Ce este de facut in acest caz din partea noastra, ei pot abtine ceea ce scriu in hartia respectiva?
Multumesc anticipat si solicit cu mare rugaminte niste raspunsuri prompte si rapide.
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Pai daca unchiul a avut ultimul domiciliul la adresa, unde vreti sa-i vina hartiile ?
Nu le mai luati in seama si gata.
Chiar daca vine cineva la domiciliu, ati cumparat locuinta si credeti ca e vb de vechiul proprietar. Nu mai dati detalii.. nici ca a murit, nici ca i-ati fost nepoti etc.
Si daca deja ei stiu ca ea e nepoata lui? Modifica asta situatia cu ceva?
Nu modifică asta cu nimic situația, dacă nepoata nu a fost și moștenitoarea unchiului.
Dacă există o dezbatere succesorală prin care nepoata l-a moștenit pe unchiul decedat, atunci datoria respctivă poate fi cerută și de la moștenitoare.
Nu, unchiul nu a avut mostenitori. Nepoata a cumparat prin contract de vanzare - cumparare, nu s-a mostenit apartamentul.
Daca unchiul nu are mostenitori,situatia recuperarii creditului este defavorabila creditorului care in urma decesului titularului imprumutului,nu are pe cine sa execute

Alte discuții în legătură

Imprumut bancar corinalovely corinalovely Buna Ziua Fratele meu a facut un imprumut bancar pt a-si cumpara un apartament acum un an. In prezent e in imposibilitatea achitarii ratelor bancare...ceea ce ... (vezi toată discuția)
Se poate sa fie trecuti pe un act de vanzare cumparare doi proprietari??? daniela_calin123 daniela_calin123 Unchiul meu doreste sa-si vanda apartamentul (tin se mentionez ca parintii dansului nu mai traiesc, nu a fost casatorit niciodata, in concluzie nu are nici un ... (vezi toată discuția)
Imprumut la banca aura2014 aura2014 Sotul meu a decedat anul trecut (2013) si avea un imprumut la banca pe 2 ani , imprumut care expira anul acesta (2014) in luna decembrie. Dupa deces eu ... (vezi toată discuția)