avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imprumut bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imprumut bancar

Buna Ziua
Fratele meu a facut un imprumut bancar pt a-si cumpara un apartament acum un an. In prezent e in imposibilitatea achitarii ratelor bancare...ceea ce urmeaza presupun ca e executarea silita. Intrebarea mea este in conditiile unei executari silite imi imaginez ca va fi urmarit toata viata de banca in eventualitarea unei viitoare mosteniri, in cazul de fata apartamentul mamei:
daca apartamentul mamei nu va figura pe numele lui ci pe al copilului lui banca are vre-un drept? adica vor trage si mostenitorii lui repercursiuniile?
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 18:23, 17 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Daca imprumutul este unul ipotecar( asa am inteles), garantia creditorului preferential, adica banca , este insasi apartamentul cumparat si nu au probleme mostenitorii mamei.
Daca discutam aspectul de principui, atunci cel care accepta o mostenire, preia si activele si pasivele acesteia, adica si bunurile, dar si datoriile mostenirii, in limitele ce ii revin, ceea ce nu este cazul aici
.
Oricum va rog sa ma lamuriti cu un aspect pentru a va da un raspuns cat mai la obiect: apartamentul luat cu acel credit este pe numele mamei ? Daca da, atunci mostenitorii vor prelua si datoriile in limita partilor ce le revin.
Cu stima !
Pentru inceput trebuie sa stiti ca in conditiile inceperii executarii silite, banca va scoate in primul rand la vanzare apartamentul pe care fratele dumneavoastra l-a achizitionat cu banii din imprumut. Totodata, banca poate cere executorului judecatoresc sa instituie o poprire pe eventualele veniturile salariale ale acestuia.
In ceea ce priveste apartamentul mamei dumneavoastra, in cazul decesului acesteia, nepotul poate veni la succesiune doar in conditiile in care fratele dumneavoastra este decedat.
Multumesc pt raspunsuri...
Apartamentul luat prin credit e pe numele fratelui...mama are apartament proprietate personala la care suntem mostenitori eu si fratele...Pe mine ma interesa daca mama pate trece apartamentul dansei pe numele nepoatei(fiica fratelui) ca sa fie ea ce-a care-l mosteneste ar avea vre-o consecinta negativa din partea bancii care s-ar repercurta impotriva nepoatei(fiicei rau platnicului) si apartamentului lasat ei de mama?
banca urmareste doar bunurile prezente si viitoare ale imprumutatului, girantilor, fidejusorilor, etc. nu are treaba cu averea rudelor indiferent de gradul de rudenie:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare loremona loremona Buna ziua, Am urmatoarea situatie: fratele meu a luat un credit in urma cu 3 ani pe o perioada de 5 ani si nu a platit nicio rata. In prezent este plecat din ... (vezi toată discuția)
Executari silite geo_bacau geo_bacau buna ziua,fratele meu a facut imprumut bancar cu adeverinta de salariat.si nu a mai platit ratele,banca a pus un executor sa ne informeze ca va scoate la ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire dupa dezbaterea succesiunii cristibelciu cristibelciu Hristos a inviat ! Avem urmatoarea speta: tatal decedat in 2005,ramas un apartament, mama si 2 copii. Se dezbate mostenirea pentru toti 3 imediat dupa deces. ... (vezi toată discuția)