avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: fratele meu a luat un credit in urma cu 3 ani pe o perioada de 5 ani si nu a platit nicio rata. In prezent este plecat din tara iar ieri mama a primit o instiintare de executare. Mentionez ca el are in buletin domicilul la adresa mamei dar dupa decesul tatalui apartamentul a fost mostenit de mine si mama, fratele neavand bunuri mobile sau imobile pe numele sau. Cei de la firma de recuperari creante i-au spus mamei ca se trece la rudele de gradul I si II pentru recuperarea creditului acordat fratelui meu. Ce se poate intampla? Pot sa ia din casa mamei bunuri mobile pentru recuperarea creditului? Sau mai rau sa liciteze apartamentul care este pe numele nostru? Ce se intampla daca noi nu platim in numele fratelui asa cum a sugerat recuperatorul?
sau
Pot propune recuperatorului sa platesc doar imprumutul fara dobanda sau penalizari, strict suma imprumutata de el?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2011
loremona, utilizator
Cel mai recent răspuns: loremona , utilizator 19:13, 26 Octombrie 2011
De ce apartamentul a fost mostenit doar de mama si de dvs si nu si de frate ?
Daca nu ati garantat imprumutul facut de frate, nu raspundeti cu bunurile ce sunt ale dvs ( mama si dvs, sora).
Daca nu sunteti codebitori/ garanti fidejusori si nici nu ati girat cu apartamentul, nu se intampla nimic.
Imprumutul nu a fost garantat de noi. Angajatul de la recuperari i-a propus mamei sa isi ia angajamentul scris ca lunar va plati 150 de lei. Are dreptul sa faca acest lucru ea nefiind titulara imprumutului?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2011
loremona, utilizator
Nu platiti si nu semnati angajamente de plata !
Ceea ce va solicita cei de la firma de recuperare este aberant. Nici dvs nici mama, nu raspundeti pentru datoriile sau obligatiile de plata asumate de fratele dvs. Executarea silita se poate indrepta numai impotriva fratelui, iar daca acesta nu are niciun fel de bunuri, riscul il suporta creditorul sau. Cei de la firma de recuperare se bazeaza pe lipsa cunostintelor juridice a oamenilor pe care ii someaza sa plateasca, si recurg la amenintari sau presiuni asupra acestora care de multe ori cedeaza in fata lor. Nu trebuie sa raspundeti la amenintarile recuperatorilor si nici sa va temeti ca v-ar putea lua bunurile, cata vreme nu aveti asumata nicio datorie. Tratati-i cu indiferenta si daca persista in a va ameninta faceti plangere penala pentru amenintare.

Alte discuții în legătură

Probleme cu bancile byanca19 byanca19 Buna ziua sper sa ma ajute cineva si pe mine cu un raspuns.fratele meu a luat mai multe credite de nevoi personale dar nu a mai platit ratele de aproape 1 an ... (vezi toată discuția)
Imprumut acordat ilegal! monicaandreea monicaandreea Buna ziua! Suntem 3frati, din care unul minor. Detinem impruna un apartament, lasat mostenire de parinti. Unul din frati, a luat un imprumut de la Idea Bank, ... (vezi toată discuția)
Recuperatori credite AnaMaria36 AnaMaria36 Stimati cunoscatori ai legii. As dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu o proplema care pentru mine este oarecum delicata (pt. ca nu am mai fost in ... (vezi toată discuția)