avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut acordat ilegal!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut acordat ilegal!

Buna ziua! Suntem 3frati, din care unul minor. Detinem impruna un apartament, lasat mostenire de parinti. Unul din frati, a luat un imprumut de la Idea Bank, un imprumut de 20000 lei, raportat probabil la 1/3 din valoare apartamentului. Mie si mamei fratelui minor ne-a venit instiintare ca imprumutul nu a fost platit si ca suma datorata ni se va imputa si noua, ca si co-proprietari ai apartamenului.
Mentinez ca nici eu , nici mama fratelui minor nu am avut cunostinta de acest imprumut, nu ne-am dat acordul pentru a se da acest imprumut de catre aceasta banca, Idea Bank.
Intrebarea mea este cum pot sa rezolv situatia si sa nu ajung eu sau fratele minor sa trebuiasca sa platim sumele datorate de celalalt frate si daca as putea face ceva si in privinta bancii, care a acordat imprumut fara acordul celorlalti 2 co-proprietari. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iulie 2023
monicaandreea, utilizator
Cel mai recent răspuns: kosty40 , utilizator 11:05, 21 Iulie 2023
10 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, daca nu sunteti parte in contractul de imprumut, nu are cum sa vi se impute datoria fratelui dvs. Daca pentru respectiva datorie, vor sa il execute silit pe fratele dvs., va putea sa il execute doar pe cota sa parte de proprietate, sa ceara iesirea din indiviziune. Cel mai bine mergeti urgent cu actele la un avocat pentru a vedea exact despre ce e vorba.
E legal ca banca sa dea imprumutul , fara sa ceara acordul si celorlati 2 co-proprietari? Pot trage banca la raspundere?
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveți.pe cine trage la răspundere,probabil nu a garantat cu cota de 1/3 ci doar s a împrumutat,nu a plătit și acum se încearcă executarea silita a bunurilor pe care le are în patrimoniu printre care și cota de 1/3.Pana nu mergeți cu actele la av nu.o sa va lamuriti exact..
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da,este legal să acorde împrumutul.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iulie 2023
mitabiciclista, utilizator
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
mergeti si faceti partaj, dati-i bani fratelui pt cota sa.
e important si ce scrie pe ce hartii ati primit, poate ne ziceti si noua.
daca ati acceptat sa puna banca ipoteca... naspa, va trebui sa puneti mana de la mana sa scapati de banca si apoi scadeti din sulta cuvenita fratelui.
Ultima modificare: Vineri, 21 Iulie 2023
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Se poate executa silit un imobil ipotecat pentru un credit neplatit al unui coproprietar? gabyte00 gabyte00 Buna ziua, am o intrebare la un caz mai special. Eu si cu fratele meu detinem prin mostenire cate 3/16 din apartament, restul mama noastra. Eu am facut un ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe mostenire predaioan predaioan Suntem trei frati si tatal nostru care participam la deschiderea unei succesiuni pentru o locuinta ramasa de pe urma mamei noastre.Unul din frati are o datorie ... (vezi toată discuția)