avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire de la bunicul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire de la bunicul

Buna ziua!Avem o problema incurcata cu terenul pe care locuim.A ramas pe numele bunicului care a decedat acum vro 25 de ani.El locuia la alt nr de casa iar acolo a ramas unchiul adica alt copil al bunicului.iar acest unchi s-a declarat unic mostenitor adica si terenul pe care stam noi si l-a atribuit spunand ca lui i-a ramas tot ce era al bunicului.Ne-am judecat si am castigat dreptul de a fi mostenitori alaturi de el.Iar acum trebuie sa facem partajul dupa bunicul pentru a obtine dreptul de proprietate pentru terenul pe care stam de atatia ani dar si socrii mei au stat atata timp .(pt ca acum sunt morti iar noi ne luptam cu procesele).Intrebarea mea este daca vom castiga si daca nu s-ar putea face doar partajul pentru terenul intravilan.Sau se va comasa tot terenul si se va imparti din nou?Pentru ca este si teren extravilan pe care atat socrul meu cat si unchiul (fratele socrului meu) il detin fiecare dupa cum a fost inzestrat in registrul agricol.Doar terenul pe care stam nu a fost trecut pe socrul meu ci a ramas pe bunicul.Cum ar fi mai bine sa se procedeze?
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 23:43, 16 Ianuarie 2013
Cine are pozitia de reclamant in procesul de partaj spune ce terenuri se partajeaza. Paratul poate adauga si el alte terenuri in masa de partajat printr.o cerere care se numeste reconventionala, care se depune pana la primul termen
Problema mai este ca nu stim cum sa facem.Unchiul nostru refuza sa faca titlu de proprietate sau cel putin amana.Si el detine pe adeverinta terenul oe care stam noi.Exista posibilitatea sa nu putem face partajul cu el?Ce altceva am putea face ?Si mai sunt inca doi frati dar au fost inzestrati cu teren mai dinainte fiecare. Doar socrul meu si cu unchiul nostru au ramas ultimii.Se poate ca sa intre totusi si ceilalti doi la partaj?
Ma tem ca sunt detalii prea multe. Discutia asta trebuie purtata cu actele pe masa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren acaparat... gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul a avut o curte cu o suprafata de cca.2500 mp.care a fost anterior a tatalui sau (strabunicul meu). Dupa decesul strabunicului (strabunica ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu nabadai!!! rallia rallia Buna seara, rog frumos aratati-mi luminita de la capatul tunelului in urmatorul caz: Suntem 2 frati impreuna cu mama ,tata a decedat acum 3 ani.In ultima ... (vezi toată discuția)
Succesiune roxana g23 roxana g23 Bunica soțului meu a decedat în urmă cu câțiva ani!Nici unul dintre cei 3 copii ai ei nu au deschis succesiunea!!Socrul vrea să mă imputerniceasca să ... (vezi toată discuția)