avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract Colectiv de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract Colectiv de Munca

Buna ziua, in luna martie expira CCM-ul incheiat la nivel de unitate, va rog ma puteti ajuta cu pasii ce trebuie urmati in vederea prelungirii acestuia si/sau intocmirea unui CCM nou?
va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Anamaria1313 , utilizator 12:39, 14 Ianuarie 2013
Primul pas va fi invitarea sindicatului la negocierea unui nou ccm sau la incheierea unui actiy aditional la ccm actual ..

Art.129 si urm. din Legea nr. 62/2011:
.....
(2) Initiativa negocierii apartine angajatorului sau organizatiei patronale.
(3) Angajatorul sau organizatia patronala initiaza negocierea colectiva cu cel putin 45 de zile calendaristice inaintea expirarii contractelor colective de munca sau a expirarii perioadei de aplicabilitate a clauzelor stipulate in actele aditionale la contractele colective de munca.
(4) In cazul in care angajatorul sau organizatia patronala nu initiaza negocierea, aceasta va incepe la cererea scrisa a organizatiei sindicale reprezentative sau a reprezentantilor angajatilor, in termen de cel mult 10 zile calendaristice de la comunicarea solicitarii.
(5) Durata negocierii colective nu poate depasi 60 de zile calendaristice decat prin acordul partilor.
(6) Contractele colective de munca pot sa prevada renegocierea periodica a oricaror clauze convenite intre parti.
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
ar fi in reglua sa intocmesc un act aditional la CCM-ul existent, unde sa mentionez punctual subiectele negociate, sau trebuie facut un nou CCM?
Daca este sa ne luam dupa Lege, atunci ar trebui sa se incheie un nou c.c.m. ... ultimul ccm dupa ce lege s-a incheiat?
dupa Legea 130/1996
In acest sens, va trebui incheiat un nou ccm dupa Legea nr.62/2011

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca paulyto paulyto Buna ziua, as dori sa stiu daca o companie multinationala este obligata sa aiba contract colectiv de munca sau nu? (vezi toată discuția)
Rugaminte manze manze lucrez la o societate care este in faliment. am o intrebare in legatura cu contractul colectiv de munca la nivel de societate. ccm nostru a expirat de 1 luna ... (vezi toată discuția)
C.c.m inregistrare itm madalinafatu madalinafatu Buna ziua, Exista un termen limita de inregistrare a CCM la ITM, din momentul in care firma are 22 de angajati? (La 21 de angajati nu s-a facut negocierea pt ... (vezi toată discuția)