avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Neplatitor de TVA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Neplatitor de TVA

Buna ziua. Iata problema: I.I. initial platitor de TVA. De azi neplatitor . Venit brut pe 2012 doar 690 lei. Activitate fff slaba. Fara salariati. Devenit neplatitor ce declaratii mai depun? Depuneam 200,220,300,392A,394.
Este model de factura fara rubrica de TVA, sau pe cele ce le faceam "voi sari" coloana de TVA? CUI-ul il trec pe factura cu RO in fata ,sau acest RO nu il mai trec?Multumesc pentru rabdarea dvs.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 15:58, 14 Ianuarie 2013
Odata cu primirea deciziei de scoatere de la platitor tva nu ve-ti mai utiliza RO.
Modelul de factura utilizat este fara rubrica de tva.
In legatura cu declaratiile 392 A si 394 este controversata deoarece eu am avut un caz similar la o soc.si de la asistenta contribuabil MF mi s-a raspuns ca nu trebuie sa mai depun,considerand ca starea actuala este de neplatitor.
Eu in locul dvs as depune- consider ca pe anul 2012 ati fost platitor,iar declaratiile vor fi depuse ca atare.
Declaratia 300 nu o veti mai depune.
Pt.opta pt.renuntare la tva si in cursul anului 2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392 misaaa misaaa am nevoie de o lamurire si anume: - sunt P.F.A. la norma de venit, neplatitor de TVA in Romania(am cod fiscal fara RO) - inregistrat in R.O.I., inregistrat ... (vezi toată discuția)
Declaratie 392 Contab10 Contab10 Buna ziua, Am si eu o situatie si nu inteleg ce declaratie trebuie sa depun si anume am o societate care are o CA pe 2012 de 1944 lei, societatea este ... (vezi toată discuția)
D392 a sau d 392b? cum pot regla situatia de mai jos? Contab10 Contab10 Subiect: Declaratie 392 Buna ziua, Am si eu o situatie si nu inteleg ce declaratie trebuie sa depun si anume am o societate care are o CA pe 2012 de ... (vezi toată discuția)