avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Anulare transfer patrimonial
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Anulare transfer patrimonial

Buna Ziua
Sunt administrator al unui SRL aflat in insolventa.In luna Ianuarie 2012 am platit unei persoane fizice un avans pentru un utilaj second hand, pe baza unui contract pe care datorita incetarii activitatii firmei nu l-am mai putut onora.Conform contractului, daca nu achitam restul de plata in termen de 90 de zile de la data semnarii, urma sa pierd avansul deja platit.Firma intrand in insolventa, lichidatorul, sau judecatorul sindic poate cere anularea contractului, respectiv returnarea avansului deja platit?

Alte discuții în legătură

Srl cu creante la firma de leasing si stat Carmencita2 Carmencita2 Srl care are mari creante la o firma de leasing pentru care a incheiat un contract in vederea achizitionarii unei utilitare second hand, nu a mai putut achita ... (vezi toată discuția)
Insolventa Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Impreuna cu sotul meu detin un SRL (un bar ), fiecare detinem 50% din partile sociale si sintem administratori si asociati . Avem ... (vezi toată discuția)
Vanzari utilaje agricole catre banci mary6 mary6 Buna ziua.In anul 2016 am dorit sa achizitionez o combina agricola second hand,de la o persoana fizica in urma unui anunt postat online.Am platit un avans ... (vezi toată discuția)