avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vanzari utilaje agricole catre banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vanzari utilaje agricole catre banci

Buna ziua.In anul 2016 am dorit sa achizitionez o combina agricola second hand,de la o persoana fizica in urma unui anunt postat online.Am platit un avans incheind o chitanta de mana ,urmand ca la o data ulterioara sa perfectam vanzarea -cumpararea si sa dau diferenta de bani, De mentionat ca la momentul vizionarii combinei si plata avansului,proprietarul m-a asigurat ca detine toate actele de provenienta a combinei.Ulterior,cand am mers cu restul banilor sa perfectam vanzarea,acesta mi-a spus ca nu detine acte de provenienta a combinei ,si sa perfectam vanzarea-cumpararea doar printr-un act de mana,intrucat nu-mi poate face contract si elibera chitanta .Am refuzat sa cumpar combina in conditiile acestea,solicitandu-i respectivului restituirea avansului deoarece m-a inselat, mi-a spus ca detine acte si imi va face acte ,iar acesta de fapt nu detinea actele combinei,dorind sa o vanda pe chitanta de mana.De precizat ca acest fapt s-a intamplat in august 2016.In urma plangerii penale pt inselaciune contra proprietarului,initiate de mine,au aparut la dosar un contract vanzare-cumparare al combinei cu data de 28.08.2016 pe numele sotiei vanzatorului,in care se specifica cumpararea combinei de catre aceasta de la o firma.,si o chitanta ce confirma plata combineri catre aceasta firma in data de 02.11.2016.Ca atare,la momentul cand eu am fost interesat si am dorit achizitia combinei ,presupusul proprietar /vanzatorul nu detinea aceste acte,si nici proprietar nu era la acea data cand oferea spre vanzare combina agricola,anuntul fiind postat inca din luna martie 2016.Tot in acel dosar penal pt inselaciune,in urma audierii ca martor a presupusului proprietar,acesta sustine ca nu-mi restituie avansul pt c dumnealui a pierdut multi clienti ce erau interesati de combina, iar eu m-am razgandit ,si nu am mai dorit achizitionarea desi acesta detinea acte de provenienta, contractul si chitanta emise ulterior . Acesta mai declara ca in decembrie acelasi an 2016 ,a folosit aceste acte la vanzarea combinei catre Banca Transilvania. Intrebare: 1. Pot achizitiona bancile combine agricole vechi de la persoane fizice?; 2. Ce se presupune ca poate face o banca cu o combina agricola second hand? Am aflat ulterior ca presupusul proprietar vanzator al combinei detinea aceasta combina de la un prieten care are o firma/srl cu profil agricol,tot acest prieten cu firma i-a facut acel contract si chitanta aparute ulterior la dosar,si ii aduce acestuia diverse utilaje agricole spre vanzare, iar acesta la randu-i care detine un magazin de piese si utilaje agricole, le comercializeaza cu chitante de mana,cu un pret mult mai mare.Dovada ca pe combina oferita spre vanzare mie, imi cerea 24.000 euro presupusul proprietar vanzator, iar in contractul si chitanta aparute la dosar emise de firma prietenului, suma este mult mai mica,fiind acoperita cu markerul.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: mary6 , utilizator 12:32, 8 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bancile nu achitioneaza masini si utilaje de la persoane fizice. Cel mai probabil combina era garantie la banca ptr vreun credit si a fost executata silit ptr nerestituirea creditului. Daca ar fi asa atunci proprietarul trebuia sa detina acte de proprietate ptr combina.
Asa am zis si eu. La momentul platii avansului de catre mine ,presupusul proprietar mi-a garantat ca detine acte in regula ,tot.Iar cand trebuia sa perfectam actele si sa-i platesc diferenta de bani,acesta a zis ca nu-mi poate elibera acte ,si doar o chitanta de mana. Cu ocazia plangerii mele,ulterior au aparut si actele la dosar,spunand ca au vandut-o mai apoi unei banci.Si asa s-a clasat dosarul ,fapta acestuia nefiind infractiune de inselaciune.Mi-a luat 1000 euro,fara sa clipeasca ,desi la momentul punerii in vanzare a combinei nu detinea nici un act.Multumesc oricum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate bun mobil mary6 mary6 Buna seara.Este posibil legal ca,sa vinzi un bun mobil(utilaj agricol) in luna august 2016 ,in conditiile in care vanzatorul el insusi cumpara acest utilaj de ... (vezi toată discuția)
Completare registru incasari si plati iuli9090 iuli9090 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: doresc sa achizitionez biciclete din Germania, insa proprietarul lor nu este de acord sa ... (vezi toată discuția)
Intentionez sa deschid un srl cu vanzarea online. Grundy Grundy Buna ziua , intentionez sa deschid un SRL , iar vanzarea sa fie exsclusiv online . Site-ul va fi specializat pe vanzarea de colectionabile / pop culture ( ... (vezi toată discuția)