buna
sunt o persoana care a fost condamnata de tribunal la 7 ani cu executare fara sa fie audiat fara sa fie audiati martorii am fost judecat in libertate celelalte parti au fost si sunt arestate eu eram in timpu serviciului adica lucram ca si taximetrist avocatu a cerut achitarea mea procuroru de instanta a cerut o pedeapsa cu suspendare si judecatoarea mi-a dat 7 ani motivarea fiind am fost condamnat dupa rechizitoriu la apel am optat sa merg pe 320 indice 1 pt ca am un copil de crescut si am avut speranta ca voi lua o pedeapsa cu suspendare dar mi s-a redus la 4 ani si 6 luni fara a se pronunta asupra circumstantelor atenuante eu avand servici constant mi s-a facut evaluarea de catre serviciu de probatiune acuma sunt la recurs unde am cerut casarea sentintei si retrimiterea spre rejudecare motivand faptul ca pedeapsa normal trebuia redusa la 4ani si 8luni instanta de apel nu s-a pronuntat asupra circumstantelor atenuante as dori sa stiu in cazul in care se respinge cat trebuie sa execut din cei 4 ani si 6 luni fiind la prima abatere va multumesc
:help:
ART. 59 c.p.
Liberarea condiţionată
După ce a executat cel puţin două treimi din durata pedepsei în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani sau cel puţin trei pătrimi în cazul închisorii mai mari de 10 ani, condamnatul care este stăruitor în muncă, disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, ţinându-se seama şi de antecedentele sale penale, poate fi liberat condiţionat înainte de executarea în întregime a pedepsei.
În calculul fracţiunilor de pedeapsă prevăzute în alin. 1 se ţine seama de partea din durata pedepsei care poate fi considerată, potrivit legii, ca executată pe baza muncii prestate. În acest caz însă, liberarea condiţionată nu poate fi acordată înainte de executarea efectivă a cel puţin jumătate din durata pedepsei când aceasta nu depăşeşte 10 ani şi a cel puţin două treimi când pedeapsa este mai mare de 10 ani.
Când condamnatul execută mai multe pedepse cu închisoare care nu se contopesc, fracţiunile de pedeapsă arătate în alin. 1 se socotesc în raport cu totalul pedepselor.
În aplicarea dispoziţiilor alineatelor precedente se are în vedere durata pedepsei pe care o execută condamnatul.