Buna ziua! Am pe cineva care lucreaza la o firma de curierat rapid. Ei nu au persoane care sa descarce marfa din depozit si sa o incarce in masinile de traseu, ci trebuie ca aceste lucruri sa le faca ei insisi. Persoana in cauza a ridicat singur cu un motostivituitor vechi de pe o platforma un colet prins cu folie transparenta la rola , adezivi cantarind aproximativ 600 kg. In momentul deplasarii coletului cu motostivuitorul vechi pana la incarcarea masinii de livrare, din cauza terasamentului neuniform(gauri in asfalt combinat cu pietris) motostivuitorul s-a dezechilibrat si coletul a cazut. In urma caderii s-au distrus 300kg de adeziv valoarea lor de pe factura fiind 5600 lei cu tot cu TVA. Mentionez ca agentul de curierat a efectuat singur toata operatiunea, deoarece ceilalti colegi erau pe traseu si marfa trebuia livrata. Intrebarea mea este : cum se aplica codul muncii in aceasta situatie? Cine trebuie sa plateaca? Firma de curierat ar trebui sa aiba asigurare in asemenea conditii pe marfa? Din cate stiu fima este in franciza. Cum se procedeaza in aceasta situatie? Astept raspunsul dumneavoastra in cel mai scurt timp. Multumesc.
Cel care a pricinuit paguba este raspunzator de prejudiciul cauzat ... prin urmare, acesta va putea fi actionat in instanta pentru recuperarea c/v pagubei produse.
Fise post
iulia_ghi
Buna seara!!
Am si eu nevoie de niste fise de post. Cine ma poate ajuta???
Ptr.
-sef serviciu comert cu amanuntul si ridicata
-FISA POSTULI CONDUCATOR ... (vezi toată discuția)