avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Informatii pensionare (caz de boala)
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Informatii pensionare (caz de boala)

Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt conditiile prin care o persoana poate fi reincadrata in pensia pe caz de boala, existand urmatoarele situatii:

1) persoana nascuta pe 4 feb 1956, are 22 de ani de munca, iar in perioada 1994-2010 a fost pensionata pe caz de boala (afectiunile care au dus la incadrare au fost : hepatita cronica, hipertensiune, diabet tip 2)
2) in urma tratamentului aplicat, diagnosticul de hepatita nu a m fost pus
3) in 2010 s-a facut o reexaminare a comisiei si s-a "taiat" dreptul de a m beneficia de pensie.
4) Afectiunile curente sunt: tensiune oscilanta (ajungand si la 19), anxietate (fiind luata in evidenta si la psihiatrie), glaucom, diabet tip 2. A incercat sa se mai angajeze insa nu a facut fata din cauza problemelor de sanatate.

Ce demersuri se pot face pt a putea beneficia din nou de pensie pe caz de boala?
(+as dori sa stiu ce boli intra in categoria afectiunilor pe baza carora se poate obtine pensionare pe caz de boala)
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate gradul ii luiza_tdr2010 luiza_tdr2010 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu niste informatii legate de conjunctura actuala in care o persoana mai poate beneficia de pensie pe caz de ... (vezi toată discuția)
Handicap accentuat aureliagorgan1943 aureliagorgan1943 Ma numesc Aurelia Gorgan din Arad , as dori un raspuns la intrebarea: cu urmatoarele diagnostice pot beneficia de handicap accentuat? 1 ) purtatoare de ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala - rog raspuns urgent! iulia_is iulia_is Buna ziua, va scriu in speranta ca se va gasi cineva in masura sa imi raspunda. Este vb de mama mea in varsta de 51 de ani, cu 31 de ani de munca, din care 5 ... (vezi toată discuția)