avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate gradul II
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate gradul II

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu niste informatii legate de conjunctura actuala in care o persoana mai poate beneficia de pensie pe caz de boala.
Mamei mele i s-a taiat de curand pensia, desi sufera de mai multe afectiuni . A fost pensionata grad II in intervalul 1999-2010 (cu 22 de ani de munca inainte); afectiunile incadrate: hepatita cronica, diabet zaharat, hipertensiune, glaucom, sindrom anxios-depresiv. In fiecare an a trecut de comisia de evaluare, chiar si in luna iulie 2010. In oct 2010 insa s-a format o comisie de reexaminare care i-a anulat acest drept; in urma contestatiei a refacut analizele care au iesit tot prost,#- insa nu i s-a aprobat contestatia.
Lunar mama este nevoita sa achizitioneze tratament de ca 300 ron (compensat fiind coasigurata la mine), tratament obligatoriu .
-S-a modificat ceva in legislatie cu privire la bolile care permit in momentul de fata incadrarea pentru pensie pe caz de boala?
-Daca (si asta ar fi un miracol) ar gasi ceva, la varsta (55) si starea ei de sanatate, pentru a lucra si va avea nevoie de adeverinta ca este apta de munca, medicul de familie poate elibera asa ceva in conditiile afectiunilor enumerate mai sus?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Informatii pensionare (caz de boala) Luizas2013 Luizas2013 Buna ziua, As dori sa stiu care sunt conditiile prin care o persoana poate fi reincadrata in pensia pe caz de boala, existand urmatoarele situatii: 1) ... (vezi toată discuția)
Handicap accentuat aureliagorgan1943 aureliagorgan1943 Ma numesc Aurelia Gorgan din Arad , as dori un raspuns la intrebarea: cu urmatoarele diagnostice pot beneficia de handicap accentuat? 1 ) purtatoare de ... (vezi toată discuția)
Sunt barbat in varsta 40 am urmatoarele diagnostice: hipocortizolism ... Username 50 Username 50 Sunt barbat in varsta 40 ani am urmatoarele diagnostice: hipocortizolism iatrogen..hipotiroism postprocedural..obezitate grad 3..dislipidemie in trat..diabet ... (vezi toată discuția)